Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 belediyeye kayyum atanmasını değerlendirerek, bunun geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı namazını, İstanbul’daki Orman Bölge Müdürlüğü içerisindeki Fatih Ormanı Camisi’nde kıldı. Namaz çıkışında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türk halkı ve İslam dünyasının Kurban Bayramını tebrik etti.
Erdoğan, "Belediye Başkanı seçilmek demek, sizin her türlü tasarrufu yapmanız anlamına gelmez. Terör örgütlerine destek veremezsiniz. Siz sadece bölgenizdeki sorumluluk alanınızda altyapı-üstyapıdan tutun, vatandaşa hizmet vermekte mükellefsiniz. Hendek açmak değil belediye başkanının işi. Bunlar devletin imkanlarını dağa gönderdiler. Bunlar tespit edildi. Araçlarla, nerede ne yapıldı görüntülü olarak tespit edildi. TNT taşıyorlar. Bölgede devamlı tehdit unsuru oluşturdular. Bunu hangi belediye yapmışsa bunun bedelini ödemek zorunda" dedi.

FIRAT KALKANI HAREKATI
Fırat Kalkanı Harekatına da değinen Cumhurbaşkanı, bu konudaki kararlığın devam edeceğini söyledi:
"Burada bir terör koridoru oluşturmaya gayret eden PYD var, YPG var, oraya sızan DEAŞ var. Biz bunlara karşı bu mücadeleyi vererek burayı biz bir terör koridoru olmaktan çıkartıp bir ’barış koridoru’ haline getirmek, kendimiz için bir güvenli bölge haline getirmek zorundayız. Şu anda attığımız adımların hepsi de buna yöneliktir. Bu konuda kararlılığımız devam edecektir."
(İHA)