Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ terör örgütüne bağlı bir grup askerin başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine karşı günlerdir meydanları boş bırakmayan Sakaryalı vatandaşlara telefonla bağlanarak hitap etti.

“Darbeyi akamete uğrattık”
Cep telefonundan Sakaryalılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakarya saf çocuğu masum Anadolu’nun. Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Geleceğiniz aydınlık olsun inşallah. 7’den 70’e tüm Sakaryalı kardeşlerime Ankara’dan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. 15 Temmuz’da cereyan eden bu Fetullahçı Terör Örgütü’nün askeri kılığa bürünmüş teröristlerinin silahlı darbe teşebbüsü elhamdülillah sizlerin, milletimizin tavrıyla, meydanları dolduruşuyla akamete uğratılmıştır, püskürtülmüştür. Sizler gerçekten ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dediniz. Bunu ispatladınız” diye konuştu.

“Milletin evini bombaladılar”
TBMM ziyaretine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettim. Ve meclisimizin ne hale geldiğini gördüm. Milletin evini bombalamak suretiyle adeta yerle bir etmenin gayreti içerisindeydiler. Fakat başaramadılar. Başaramadıkları gibi de rezil oldular. Haysiyetli askerlerimiz, polisimiz ve milletimizin kahraman insanlarının işbirliğiyle bunları 12 saatte püskürttük. İnlerine geri döndüler. Şuanda görüldüğü gibi polis teşkilatımız bunları toplamaya başladı. Şuan itibariyle gözaltına alınanların sayısı 11 bin 160’a ulaştı. Tutuklu sayısı 4 bin 704’e ulaştı. Bunların içerisinde 167 polis, 2878 asker, bin 567 hakim-savcı ve 14 mülkü amir, 93 sivil var. Hepsinden öte milletimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Sakarya bizimdir”
Erdoğan, “Sizleri cep telefonlarıyla meydanlara davet ettiğimde sizler meydanlara yürüdünüz. Ve şuanda hala meydanlardasınız. İnanıyorum ki; ikinci bir talimata kadar bu meydanları terk etmeyeceksiniz. Çünkü bu meydanlar sizin. Sakarya’nın saf çocukları bu meydanları bırakmaz. Sakarya bizimdir. İnşallah şuanda OHAL yasasıyla atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor. OHAL sizin evden dışarı çıkışınızı değil, bu meydanlara çıkışınızı esas alıyor. Millet şuanda meydanlara koşuyor. OHAL yasası ile birlikte ülkemizdeki normalleşme süresi hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Sizden tek istediğim şudur: bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 79 milyon bizler tek milletiz” dedi.

“Sakarya’ya şükranlarımı sunuyorum”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seslenişine şu sözlerle son verdi; “Kardeşlerim şunu unutmayın; şuan itibariyle 246 şehidimiz var. Bunun yanında 2 bin 185 yaralımız var. Onların bu tavrını, onların bu direnişlerini hamdolsun Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcının ilk adımı olacaktır. Unutmayın; bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprağın uğrunda şehit olanlar olduğu için bu vatanı soysuzlara kaptırmayacağız. Biz tek devletiz. Neymiş bu Paralel Devlet! Paralel devletin başındakiler buyursun gelsinler. Neden gelemiyorlar? Onlar silahlı bir terör örgütüdür. Bunlara karşı mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Ankara’dan Sakarya’yı selamlıyorum. Sizlere kalbi şükranlarımı gönderiyor; Allah’a emanet ediyorum.”
Cumhurbaşkanı için video
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu’nun çekilen kısa videonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderileceğini açıklamasının ardından Demokrasi Meydanı’ndaki coşku kameralara yansıdı.
(İHA)