Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimin Putin ile telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimin Putin ile telefon görüşmesi yaparak, Türkiye’nin terörün her türüne karşı olduğuna işaret etti. İkili ilişkilerde en önemli mekanizmalardan biri olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısıyla ilgili hazırlık çalışmalarıyla ilgili olarak görüş teatisinde bulunulduğu görüşmede, söz konusu toplantının yılsonuna doğru gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefon görüşmesi sırasında, Türkiye’nin PKK ve IŞİD gibi örgütlerle mücadele etmiş bir ülke olarak terörün her türüne karşı olduğuna dikkati çekerek, 5 Ekim’de Grozni’deki terör saldırısında yaşanan can kayıplarından ötürü Putin’e taziyelerini de ilettiği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e Kırım’daki Tatar Türklerinin yaşadıkları sıkıntıları da hatırlattığı kaydedildi. Erdoğan’ın Kırımlı Türklerin endişelerinin giderilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine değindiği bilgisi edinildi.
(İHA)