Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz. Bayrağımızın vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması da, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir" ifadesini kullandı.
"Milletçe bunun bilincinde olan bizler, ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizin tümünü daima sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:
"Ecdadımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak, demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla tesis etmek, demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden taviz vermeksizin Türkiye’yi daha da güçlendirmek için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal’e istiklal mücadelesindeki ulvi gayretlerinden dolayı ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
(İHA)