Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi’ye cevap vererek, "Sen benim muhatabım, seviyemde değilsin. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Başika üssünü kurmamız için Davutoğlu döneminde talepleri var. Bugün yarın bunların kayıtları yayınlanacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9’uncu Avrasya İslam Şurası’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İslam dünyasına, mezhep farklılığı dolayısıyla ayrışmaya düşülmemesi çağrısı yaparak, "Benim Sünnilik diye, Şiilik diye bir dinimi yoktur. Benim dinim İslamdır. İslam’ın bütün sahih yorumları benim için hürmete layıktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik hakaretamiz, Başika’daki Türk askeri varlığına yönelik de tehditvari açıklamalar yönelten Irak Başbakanı İbadi’ye cevap verdi. Erdoğan, "Biz şu anda Irak’ta, yakında da Musul’da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla nasıl Cerablus’ta katıldıysak yine söylüyorum. Benim şahsıma hakaret ediyorlar. Sen benim muhatabım, seviyemde değilsin. Irak’tan senin bağırman, çağırman bizim için önemli değil, biz bildiğimiz okuyacağız bunu böyle bilesin. Kim bu Irak’ın başbakanı. Önce haddini bil. Kendileri Başika üssünü kurmamız için Davutoğlu döneminde talepleri var. Bunların kayıtları var. Bugün yarın bunların hepsi yayınlanacak. Buna rağmen Başika üssüne girilmiş. Şimdi diyor ki buradan çekilin. Türkiye Cumhuriyet ordusu sizden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değil. Gereği neyse yapmaya devam edeceğiz" dedi.

PKK TERÖRÜNE KARŞI YENİ STRATEJİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nın sivilleri hedef alan saldırılarını sürdürdüğünü, son olarak AK Parti mensuplarını öldürdüğünü hatırlattı ve terörle mücadelede uygulamaya konulacak yeni stratejiye değindi. Erdoğan, "Bunlara sorduğunuz zaman bizim sivillerle işimiz yok diyorlar. 2013’de sokağa halkı çağırarak 53 kişinin ölümüne, Yasin Börü yavrumuzu 3. kattan atmak suretiyle şehit edenler kim. Yine aynı örgüt mensuplarıydı. Şimdi de aynen bunları yapmaya çalışıyorlar. Stratejimiz bundan sonra bu olmayacaktır. Terörle mücadelede içeride de stratejimiz bu olmayacak. Daha farklı bir strateji ile terörle mücadele üzerin gideceğiz. Bu ülkede Kürt olmaktan başka günahı olmayan, onları istemediği bir siyasi partide görev yaptığı için öldürmeye teşebbüs edenler bedelini ağır ödeyecektir. Bundan sonraki süreç bu noktada da çok farklı olacak" diye konuştu.
(İHA)