TOKAT (AA) - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bahçeli bir yandan sıkıyor, Kılıçdaroğlu 'Ben daha iyi sıkarım' diyor. Demirtaş, 'Ben sizden geri kalmam' diyor. Tavacı, tencereci Haydar 'Hepsinden daha fazla sıkarım' diyor" dedi. 

Bozdağ, Tokat'ın Zile ilçesinde spor salonunda partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada yıllardır siyaset yaptıklarını söyledi.

Hiçbir seçimde meydanların bu kadar yalana, bu kadar dolana, bu kadar vaade, bu kadar palavraya sahne olduğuna şahit olmadığını anlatan Bozdağ, "Bahçeli bir yandan sıkıyor, Kılıçdaroğlu, 'Ben daha iyi sıkarım' diyor. Demirtaş, 'Ben sizden geri kalmam' diyor. Tavacı, tencereci Haydar 'Hepsinden daha fazla sıkarım' diyor" ifadelerini kullandı.

'Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz' sözünü anımsatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu CHP Türkiye'de hükümet ortağı oldu mu? Oldu. 1991'den 2002'ye kadar kısa bir dönem Ana Yol, Refah Yol hükümetleri hariç diğer hükümetlerdeki DSP, SHP, CHP aynı zihniyet son 10 yılın iktidar ortağıdır. Bir kısmının da başbakanıdır. Peki ben soruyorum Zileliler, bu CHP'nin zihniyetinin iktidar olduğu dönemde ekonominiz daha iyi oldu mu? Emekli kardeşlerim maaş kuyruğunda beklerken haliniz daha mı iyiydi bugünkünden? Benim çiftçi kardeşim, esnaf kardeşim durumu daha mı iyiydin? O günün, bugünkünden daha iyi olduğunu söyleyen bir Allah'ın kulu var mı? Bu MHP'de hükümet ortağı oldu mu? Oldu. Ne diye geldiler, 'erkek, ürkek' diye geldiler. Hatırlar mısınız? 'Erkeklere oy verin' diye geldiler. Merhum Erbakan Hocamızı ve arkadaşlarını yerden yere vurdular. 'Ürkek' diye itham ettiler. 'Başörtüsünü şöyle çözeceğiz, imam hatiplerin önünü böyle açacağız, Kur'an kurslarını şunu yapacağız.' Neler söylediler?  'Öcalan'ı şöyle asacağız' dediler." 

Bozdağ, "Ben soruyorum Bahçeli'nin devri iktidarında seçimden önce bir sürü vaatler verdiler. Öcalan'ı astılar mı? Dosyayı Başbakanlıktan Meclis'e dahi gönderme yürekliliğini gösteremediler. 12 Ocak 2000 hatırlayın, merhum Ecevit ortada, sağında Bahçeli, solunda Mesut Yılmaz, herkes yere bakıyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Dosyanın Başbakanlıkta tutulduğunu daha sonra 2007 seçimlerinde Bahçeli'nin Erzurum'dan urganı attığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Adam asacağı ipi cebine koymuş götürmüş ordan da Erzurum'a kadar götürmüş, ordan da bize atıyor. Yahu bu millet sana oyu 'bize ip attı' diye vermedi. Başörtüsü meselesinde ne yaptılar? Nesrin Ünal Hanımefendi Antalya vekili seçildi mi? Başörtülü mü? Evet. Meclis'e geldi mi? Geldi. Peki içeri başörtülü girebildi mi? Giremedi. Bacımızı ağlattılar, başını açtılar. Erkekliği Meclis'in kapısında bırakıp içeri öyle girdiler. Erkekliğin adı 'bacısını ağlatmak' oldu. Erkek adam bacısını ağlatır mı? Ağlatmaz. Bu MHP var ya Zile'nin meydanında, Tokat'ın meydanında, Yozgat'ın meydanında ne konuştuysa Ankara'da hepsini unuttu. Buradan Bahçeli'ye de adamlarına da soruyorum? '1999 seçimlerinde iktidara geldiniz. Meydanlarda millete yaptığınız vaadlerden tek bir tanesini yerine getirdiniz mi getirmediniz mi?' Eğer getirdiyseniz buyrun açıklayın. Bir tane vaatlerini yerine getirmediler. Meydanlarda söyleyip de tersini yapmadıkları hiçbir vaat de kalmadı, işte bazılarını anlattım."

13 yıldır iktidarda olduklarını anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ne yaptı? Şimdi üniversitelerde başörtüsü zulmü var mı? İkna odaları var mı? Bütün yavrularımız başı açık, başı örtülü okuyorlar mı?  Ortaöğretimde başörtüsü yasağı, başörtüsü zulmü var mı? Bütün yavrularımız, başı açık, başı örtülü kardeşçe okuyorlar mı? Kamuda başörtüsü yasağı var mı? Şimdi başını örtene yan bakana ceza veriyorlar. Şimdi bir sıkıntı var mı? Yok. Başörtülü milletvekillerine baskı yapan bunu demokrasi adına, hukuk adına yaptığını söyleyen erkeklere, zavallılara rastlıyor musunuz? Başını örtenler Meclis'teler. Şimdi milletvekillerimiz var. Peki, Parlamento'da merhum Ecevit gibi kalkıp da 'Ne geziyor bu başörtülüler burda, burası meydan okunacak yer değildir, buna haddini bildirin' diye kükreme cesaretini gösteren bir milletvekili çıktı mı? İşte adamlık da bu, erkeklik de bu, millet adamı olmak da budur."

Bozdağ, daha sonra Turhal ilçesinde de düzenlenen mitinge katıldı.