CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ilçesi olan Nazımiye Belediye Başkanlığından istifa eden ve seçimlerde HDP’yi destekleyeceğini belirten Cafer Kırmızıçiçek, Kılıçdaroğlu’nun tehdit imasına rağmen kendi iradesiyle istifa ettiğini söyledi.
CHP’li Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, 24 Mart tarihinde yaptığı yazılı açıklamayla partisinden istifa ettiğini ve 7 Haziran tarihindeki milletvekilliği seçimlerinde bağımsız kalarak HDP’yi destekleyeceğini açıklamıştı.
Tunceli’nin Pertek ilçesini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na istifanın sorulması üzerine “Bazı bilgiler geliyor ama o bilgileri yüzde yüz teyit etmeden konuşmam doğru değil. Sanırım arkadaşlar bu konuda bazı çalışmalar yapıyorlar. İl başkanımız bazı çalışmalar yapıyor. Biz siyasetin özgür ortamda yapılmasını savunan siyasi bir partiyiz. Geleneğimiz budur. İnsan haklarına, demokrasiye ve özgürlüğe önem veririz. Bir başkasını siyasi düşüncelerinden ötürü baskı altına almayız ve bunu da doğruda bulmayız. İnsanı insan olarak kabul ederiz, onun düşüncelerine de saygı gösteririz. Dolayısıyla dünyaya ve siyasete nasıl bakıyorsak herkesin de bizim dünyamıza ve siyasetimize aynı anlayışla bakmak isteriz. Eğer uygar bir toplumsak ki Tunceli uygar bir kenttir, özgürlüğün tadına varan bir kenttir dolayısıyla bu kentte hiçbir baskının hiçbir siyasi parti üstünde olmaması gerekir. Doğru olan da budur” diyerek istifanın altında tehdit olduğu imasında bulunmuştu.
Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının ardından Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek yazılı bir açıklama yaptı. Kırmızıçiçek açıklamasında, “24 Mart 2015 tarihinde CHP üyeliğinden istifa ettiğimi ve içinden geçtiğimiz bu dönemde ülkemizdeki demokrasi mücadelesine katkı sunmak ve AK Parti gericiliğine dur demek için önümüzdeki seçimlerde HDP’yi destekleme kararımı kamuoyuna açıklamıştım. Ancak bu açıklamamdan dolayı kimi çevreler kendi siyasi ikballeri nedeniyle yaptığım bu açıklama üzerinden manipülasyon yaparak bu durumdan siyasi rant devşirmenin çabası içerisindedirler. Tamamen kendi özgür irademle yapmış olduğum bir açıklamadır. Halkımız benim yaptığım açıklama dışında hiç bir şekilde yalan yanlış söylemlere ve haberlere itibar etmemelidir. Verdiğim istifanın ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran açıklamamın sonuna kadar arkasındayım” ifadelerini kullandı.
(İHA)