Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde nöbet tutan vatandaşlara yaptığı hitapta, “Şimdi bize düşen, bu aziz vatandaşlarımızın haklarının hesabını sormaktır. Feto gelecek hesap verecek. Şehitlerimize, gazilerimize söz veriyoruz; bu katillerden mutlaka hesap soracağız, en ağır cezayla cezalandıracağız. Türkiye’nin, Türk milletinin istiklalini 1 Dolar’a satan bu kalleşlere, bu alçaklara geçit vermeyeceğiz. Kurumlarımızı bu mikroplardan temizleyeceğiz” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde halka hitap etti. 15 Temmuz gecesi halkın FETÖ darbe girişimine karşı kahramanca mücadele ettiğini söyleyen Yıldırım, “İşte cumhur, işte Cumhurbaşkanlığı; muhteşem bir tablo. İşte millet, işte demokrasi. İşte millet, işte devlet. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Başkent Ankara’da, İstanbul’da, yurdun her köşesinde 15 Temmuz gecesi vatanı, milleti, istiklal için canlarını feda eden, bölücü teröre karşı amansız mücadele eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde Cumhurbaşkanımızın huzurunda son nöbetinizi gerçekleştiriyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanım; bu aziz millete 15 Temmuz gecesi yaptığınız liderlik için, ‘darbeye karşı meydanlara inin’ dediğiniz için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu aziz millet Türkiye’yi Türkiye’nin geleceğini, ay yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi, çiğnetmeyecek. İstiklal mücadelesini yöneten Gazi Meclisimize hainlerin girmesine izin vermedi. Cumhurbaşkanımızı, cumhurun liderini, hükümetini asla yalnız bırakmadı. Külliye’nin işgaline geçit vermedi. Aziz milletimiz; sizler demokrasi kahramanısınız, sizler ikinci istiklal harbinin kahramanısınız. Sizler vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın güvencesisiniz” diye konuştu.

“O gece bütün dünyaya millet nasıl olunurmuş gösterdiniz”
15 Temmuz gecesi, Türkiye’nin millet sayesinde uçurumun kenarından döndüğünün altını çizen Yıldırım, “Millet; milli iradeye yönelik bu büyük ihanet girişimini, bu suikastı topyekun millet sahiplenerek boşa çıkardı, başarısızlığa uğrattı. O gece iradenizi demokrasiyi hedef alan hain kalkışmaya cevabı tam burada Beştepe’de sizler verdiniz. Kızılay’da, kahraman Kazan’da, Gölbaşı’nda sokak sokak, cadde cadde milli iradeyi yok etmeye çalışanlara FETÖ’cü katillere dersini verdiniz. Şehitler verdik, gazilerimiz var. O gece bütün dünyaya millet nasıl olunurmuş, milli iradeye nasıl sahip çıkılırmış gösterdiniz. Allah sizden razı olsun. O gece Türk milletini hafife alanlar önünde dağlar gibi direndiniz, dağlar gibi yüceldiniz. O gece demokrasiye sahip çıkmakla kalmadınız, geçtiğimiz 27 gün boyunca yorulmadan, usanmadan, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle meydanları doldurdunuz, demokrasi nöbeti için ‘durmak yok devam’ dediniz. Milletimiz adına, devlet adına, hükümetimiz adına hepinize en derin şükranlarımızı sunuyorum. Kahraman Kazanlılara, ‘Boğaziçi geçilmez’ diyen İstanbullulara, demokrasi nöbetine katılan, bizzat meydanlara inen 25 milyon vatandaşımıza buradan, cumhurun evinden, Beştepe Külliyesi’nden tekrar tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Darbecilerin 15 Temmuz gecesi milleti hesaba katmadığına değinen Yıldırım, şöyle konuştu:
“Ey aziz Ankaralılar, ey aziz milletim; darbeciler, hainler 15 Temmuz gecesi milletimizi alt edeceklerini zannettiler. Meydanların sahipsiz kalacağını, milli iradenin yıkılacağını hesap ettiler. Yanıldılar, Allah’a şükür hak ettikleri cezayı alacaklar. Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı. Darbeciler kaybetti, millet kazandı. Darbeciler kaybetti, hukuk devleti kazandı. Paralel kaybetti, millet kazandı. Devletine, milletine, emniyetine, vatandaşına kurşun sıkan katiller kaybetti, demokrasi kazandı. Birlikte başardık, birlikte demokrasi destanı yazdık. Şehitlerimiz, gazilerimiz canlarını ortaya koyarak, ülkeyi gelecek aydınlık yarınlara taşıdılar. Şimdi bize düşen, bu aziz vatandaşlarımızın haklarının hesabını sormaktır. Feto gelecek hesap verecek. Bunların hesabını sormazsak, bu itlerin geride bıraktığı yetimlerin yüzüne nasıl bakarız? Şehitlerimize, gazilerimize söz veriyoruz; bu katillerden mutlaka hesap soracağız, en ağır cezayla cezalandıracağız. Türkiye’nin, Türk milletinin istiklalini 1 Dolar’a satan bu kalleşlere, bu alçaklara geçit vermeyeceğiz. Kurumlarımızı bu mikroplardan temizleyeceğiz. Polisimizin, askerimizin, adalet sitemimizin, milli eğitim sistemimizin içindeki bu virüsleri tek tek çıkaracağız. Yeni yeni vesayet odaklarının yeşermesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah birliğimizi daim etsin. Allah 79 milyonun birliğini, kardeşliğini bozmasın. Allah hainlere, zalimlere fırsat vermesin.”

“Yenikapı ruhu gösterdi ki her şey Türkiye için, her şey millet için”
“15 Temmuz’da verdiğimiz şehitler sayesinde bu topraklar bizim için tekrar vatan oldu” diyen Başbakan Yıldırım, “Bizler büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Yenikapı ruhu gösterdi ki her şey Türkiye için, her şey birlik için, beraberlik için, her şey millet için. Aramızdaki ayrılığı gayrılığı, ülkemizin istiklalinden, istikbalinden daha önemli saymayacağız. Aramızdaki farklılıkları vatanımızdan, namusumuzdan daha önemli saymayacağız. Kaybettiğimiz canlarımızın aziz hatırası, yediden yetmişe bizi birbirimize kenetledi. Darbeyi birlikte püskürttük, bundan sonra 79 milyon daha fazla kenetleneceğiz. Bütün dünya görsün, şimdi Türkiye daha güçlüdür. 15 Temmuz sonrasında sağladığımız bu toplumsal, siyasal mutabakatı bozmamak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bu uzlaşma iklimini sürdürmeye kararlıyız. Bir daha ayrılığa, tefrikaya asla geçit vermeyeceğiz. Birbirimizin elini asla bırakmayacağız. Meydanlarda bir ve beraber olduğumuz gibi hayatın her alanında bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)