Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Darbe teşebbüsünün, TSK’nın emir ve komuta zinciri içinde değil Fethullahçı terör örgütünün emir komuta zinciri içerisinde gerçekleştiği bir gerçektir" dedi.
Bakan Bozdağ, "Bugün Türkiye’miz için tarihi bir gün oldu. Türkiye’nin demokrasisine, milli iradesine, anayasasına, meclisine, Cumhurbaşkanına, devletin bütün organlarına, aziz milletimize dönük bir darbe teşebbüsü başlatıldı. Darbe teşebbüsünün, TSK’nın emir ve komuta zinciri içinde değil Fethullahçı terör örgütünün emir komuta zinciri içerisinde gerçekleştiği bir gerçektir. Zira bu kuvvetlerimizin anayasasına bağlı, vatanını seven, milletini seven, devletini seven, anayasasına, meclisine, hükümetine, Cumhurbaşkanına, milletine ve devletine sadık olan kısımları bu darbe girişimine katılmamışlardır. Bu darbe teşebbüsüne karşı etkin bir mücadeleyi hala devam ettirmektedirler. Aynı şekilde emniyet güçlerimiz bu darbe teşebbüsüne karşı büyük bir mücadele ortaya koymuştur, koymaya da devam etmektedir" diye konuştu.
"Milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM’de millet adına bulunan aziz milletvekillerimiz, siyasi parti ayrımı gösteremeksizin darbeye karşı bir ve beraber olmuşlardır" diyen Bozdağ şöyle devam etti:
"Siyasi partilerimizin genel başkanları, grup başkanvekilleri darbecilere karşı adeta bir bütün olmuşlardır, tek yürek olmuşlardır, tek bilek olmuşlardır. Demokrasimize, hukukumuza, anayasamıza, meclisimize, hükümetimize, devletimize, milletimize, insan haklarına birlikte sahip çıkmışlardır. Bunlardan daha önemlisi nedir derseniz aziz Türk milletinin ortaya koyduğu tavırdır. Zira Türkiye’de bugüne kadar gerçekleşmiş darbe teşebbüsleri akil kalmıştır. Türkiye’nin 81 ilinde, bütün ilçelerinde siyasi parti ayrımı gözetmeksizin sokaklara inmişler, kendilerini bu eli kanlı canavarlara karşı bu ülkenin imkanlarını kullanarak bu ülkeye ihanet eden alçaklara karşı canlarını siper etmişlerdir. Güvenlik güçlerimizden, aziz vatandaşlarımızdan darbeye karşı birlikte duruş ortaya koyarken, birlikte mücadele ederken şehit olanların hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye yaşadığı bu darbe teşebbüsü karşısında ortaya koyduğu birlikteliği bundan sonra daha güçlü, demokrasimize daha fazla sahip çıkarak devam edecektir. Basınımıza, medyamıza da özellikle teşekkür ediyorum. Gerçekten özel kanallar, gazeteciler, yorumcular hepsi beraber bu darbe teşebbüsüne karşı milletin, milli iradenin, demokrasinin sesi olmuşlardır. Türkiye büyük bir tehdidi, tehlikeyi, büyük bir hasarla atlatmıştır. Bu tehlike atlatılmamış olsaydı sadece darbe olmazdı, Türkiye’de rejim değişikliği dahil pek çok hiç kimsenin istemediği şeyler olurdu."
(İHA)