Başbakan, "Bugünlerde sürekli olarak ’ikinci darbe yapılacak, daha bitmedi, yeniden geleceğiz’. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunlar, bu alçak FETÖ terör örgütünün tezviratlarıdır. Topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik oluşturmak için tezgahladıkları kara kampanyalardır" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı programı kapsamında AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ile Ankara Kızılcahamam’da bir araya geldi.
Gençlerin geleceğine katkı sunması için hazırlanan kamp programında konuşma yapan Başbakan Yıldırım, eğitimle donanmış bir teşkilatın en büyük adımların birisinin gerçekleştiğini vurgulayarak, "1 milyon 700 bin genci bünyesinde bulunduran AK Parti Gençlik kollarımız her geçen gün büyümeye, kendini yenilemeye devam ediyor. Bu çalışmalarla fikir dünyanız daha da zenginleşecek, Türkiye’nin meselelerine ilişkin donanımınız artacaktır. Geleceğimiz olan gençler, size bakarken biliniz ki Türkiye’nin aydınlık yarınlarını, parlak geleceğini görüyorum. Sizler hayalini kurduğumuz mutlu, gelişmiş Türkiye’nin umudusunuz. AK Parti olarak biz sadece yaşadığımız bu toprakların sorumluluğunu taşımıyoruz, çok daha geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu da taşıyoruz. Her nerede yaşıyor olursa olsun bütün gençler insanlığın gelecek umududur. Sizleri geleceğe hazırlamakta Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin en önemli ve en öncelikli görevidir. Sizler, hafta sonu tatillerinizi bir kenara bırakarak AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği bu çalışma programına 81 ilden akın akın geldiniz. Bu bir dava şuurudur, bu bir parti bilincidir. Bu çalışmalar Erzurum, Afyon Karahisar, Kahramanmaraş ve Kızılcahamam’da 8 hafta boyunca devam ediyor. Ekim ayında kalan son iki eğitimi de bugünlerde tamamlıyorsunuz" diye konuştu.

"GENÇLER SİZİ SÜREKLİ TENKİT ETTİLER..."
Bu eğitim programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz gününü ve gecesini hatırlıyoruz, 15 Temmuz ülkemizin karanlık bir girdaptan milletimizin cesareti, feraseti ve basiretiyle kurtulduğu gündür. AK Parti davasının Kurucu Genel Başkanı, liderimiz, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara inen, en önce meydanları dolduran sizlerdiniz, gençlerdi. Gençleri sürekli tenkit ettiler, gençler apolitik dediler, gençler Türkiye’nin sorunlarına Fransız dediler, gençlere çok şey söylediler ama o gençler 15 Temmuz’da Türkiye’ye sahip çıktılar, alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Saat on buçukta Melih’i aradığımda ’Melih hazır ol, teşkilatını hazırla, Cumhurbaşkanımızla konuştuk, direneceğiz, ölümüne direneceğiz, hiç kimseye, hiçbir haine bu bayrağı hiç kimseye teslim etmeyeceğiz’ dedim. Melih kardeşim ’Biz hazırız Genel Başkanım, biz zaten hazır bekliyoruz, her an meydanlardayız’ dedi. İşte AK Parti şuuru bu. AK Parti demek, memleket zordaysa, milletin ayağa kalkması gerekiyorsa en önde giden teşkilat demektir. O gün şehadet şerbetini içen gençler arasında AK Parti Gençlik Kolları’nın mensubu 12 kardeşimiz de var. Bütün şehitlerimize, gerek vatanın savunması için gerek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün defedilmesi için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz, bütün gazilerimize acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ DARBE İDDİALARI
"Türkiye’yi karanlık günlere götürmek isteyenlerin hevesi 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmıştır" diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Millet olarak verdiğimiz mücadele, demokrasi tarihine altın harflerle yazılmıştır. Milli Güvenlik Kurulumuzun, aldığı kararla ve Bakanlar Kurulumuzda vereceğimiz kararla 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Günü olarak her yıl kutlanacaktır. 15 Temmuz, artık resmi bayram haline gelmiştir. 15 Temmuz asla unutulmayacak, asla unutturulmayacak. Bugünlerde sürekli olarak ’ikinci darbe yapılacak, daha bitmedi, yeniden geleceğiz’. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunlar, bu alçak FETÖ terör örgütünün tezviratlarıdır. Topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik oluşturmak için tezgahladıkları kara kampanyalardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin ama rehavette yok, gece gündüz de her şeye hazır olacağız. Bu gençlikle hazır olacağız, AK Parti Gençliği ile hazır olacağız. Milletin nerede olduğunu bu hainler gördüler. 15 Temmuz gecesi milleti gördüler. O gece Türkiye’nin bütün minareleri ezanlarla, selalarla inledi. O gece Türkiye’nin bütün meydanları, genciyle, ihtiyarıyla, kadınıyla, erkeğiyle doldu taştı. Bütün vatandaşlarımız Türkiye’yi savunmak için akın akın meydanlara koştu. Evet şehitlerimiz var, yüreğimiz yandı ama şunu bilin ki o şehitler gözlerini kırpmadan toplara, tüfeklere, kurşunlara meydan okurcasına direndiler ’ya İstiklal ya ölüm’ dediler. Halil İbrahim Yıldırım, Engin Tilbeç daha 15 yaşındaydı şehadet şerbetini içtiler. Abbdullah Tayyip Olçok, Mahir Ayabak, Mutlu Can Kılıç, Uhud Kadir Işık daha ömrünün baharında 17’sindeydi. Rüstem Resul Perçin 18’inde koptu hayattan. Kimisi Van’dan kimisi Kasr’tan kimisi Diyarbakır’dan kimisi Bursa’dan hepsi bu mübarek Anadolu topraklarından. Hepsinin tek bir amacı vardı vatanı savunmak, ay yıldızlı bayrağı hainlere teslim etmemekti."

"HÜKÜMETİMİZİN KORKACAĞINI, GEÇMİŞTEKİ GİBİ DARBE SESİ DUYUNCA ŞAPKASINI ALIP KAÇACAĞINI ZANNETTİLER"
Gençlere seslenen Başbakan Yıldırım, "Bu darbeyi tezgahlayan hainler zannettiler ki bu vatan evlatlarını korkutacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin korkacağını, geçmişteki gibi darbe sesi duyunca şapkasını alıp kaçacağını zannettiler ama onlar bilemedi ki darbeyi görünce şapkasını alıp giden değil, darbeye darbe vuran bu milletin önünde şapkasını çıkaran yöneticiler vardı. Bu milletin önünde şapka çıkarılır çünkü bu millet Türkiye’nin kaderini değiştiren millettir. O gün o gece Cumhurbaşkanımızla telefonda görüştük, bir şeye karar verdik biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık, ölmek var dönmek yok. Milletin emanetine asla halel getirmeyeceğiz, ihanet etmeyeceğiz diye ahitleştik. Hainler millet iradesi karşısında kısa sürede diz çöktüler. Şimdi artık zaman bunları bünyeden temizleme zamanıdır. Devletin içinden, ticaretin içinden, siyasetin içinden, her yerden bu hainleri söküp atacağız. Hiç kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Milletin mağduriyetini görmezden gelip FETÖ’cülere sahip çıkarak mağdur edebiyatı yapanlar hiç asla ve asla bu millet tarafından hoş görülmeyecektir. Kılı kırk yaracağız, yaşla kuru bir arada yanmayacak. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Buna rağmen hataların olabileceğini de öngörüyoruz ancak hata yapmayacağız diye hiçbir şey de yapmamamızı kimse bizden beklemesin" şeklinde konuştu.

GENÇLİK KOLLARI GELİŞİM KAMPLARI
Gençlik Kolları Gelişim Kampları; ülke genelinde 81 il 919 ilçe ve bunlara bağlı mahalle sandık teşkilatları, 1 milyon 700 bin genci barındıran gençleri karşılayan bir gençlik kampı. 16 Ekim tarihine kadar sürecek olan kamp Kızılcahamam, Kahramanmaraş Erzurum Afyonkarahisar olmak üzere 4 merkezde kurulacak. Hafta sonu gençlerin gruplar halinde kampa katılacağı kampta “AK Parti vizyonu, dış politika vizyonu, siyasi bilinç ve tarih bilinci” dersleri verilecek. 18 -30 yaş arası gençler 16 Ekim’e kadar bu kamplarda eğitim alacak."
(İHA)