SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçlerine, vatandaşlarına karşı silah kullanan, öldüren ve şehit edenlerin gerekli ceza ile cevabı alacağını belirtti. 

Kılıç, Vezirköprü İlçesindeki ziyaretleri sırasında Çamlık Park'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Kaymakam Mahmut Kaşıkcı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile protokol üyelerince karşılanan Kılıç'a, Vezirköprü Belediyespor'un forması takdim edildi.

Bakan Kılıç, yaptığı konuşmada, hükümet kurma ve koalisyon çalışmalarıyla ilgili toplantı müzakerelerinin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili operasyonların devam ettiğini de anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Üzülerek söylemek gerekir ki, şehit sayımız bugün itibariyl 16'ya yükseldi. Bir takım şeyleri iyi anlamamız gerekiyor. Konuşmalar, söylemler içerisinde bulunuluyor ama biz her zaman şunu söyledik, 'Çözüm Süreci' olarak adlandırılan şiddet ve silahla olamaz. Gelinen nokta ortada. Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği şey ortada. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçlerine, vatandaşlarına karşı herhangi bir şekilde silah kullanan ve öldüren ve şehit eden cezasını ve cevabını alır. Bunu farklı bir şekilde anlatmaya da gerek yok."

Kılıç, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Alman basınına yaptığı açıklamaya da değinerek, "Eğer yanlış hatırlamıyorsam, biz PKK’nın şiddet eylemlerini hiçbir zaman tasvip etmedik ama arkalarını dayayanlar da onlardı. Çelişkiler içerisindeler. Bazı Avrupa’daki açıklamalarda, bu çelişkilerin devamı olarak geliyor ama genel anlamda baktığınızda bütün dünya Türkiye’nin bu duruşunu, ortaya koyduğu gücü gayet iyi şekilde anlamış durumda" diye konuştu.

"Milleti, devleti, bize bu toprakları vatan kılanların, hukukun hakkını koruyoruz" ifadesini kullanan Kılıç, yeni bir hükümet kurulana kadar tüm kurumların aynı şekilde çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın sandıkta söylediğinin başımızın üstünde yeri var. Gördüğüm kadarıyla, HDP’nin başının üzerinde yeri yok. Onlar sandığa saygı göstermiyorlar. Ak Parti, 'Neden bu seçimden sonuç böyle geldi' diye bunun müzakeresini, tartışmasını yapıyor. Biz Samsun’da 490 oy ile 6. milletvekilimizi çıkartamadık. Önümüzde yapmamız gereken çalışma, bunun sebepleri nedir, neden oldu? İleriye yönelik olarak yapacağımız çalışmalara gösterecek." 

Kılıç, sorunun kendilerinde olduğunu iyi bildiklerini, kararlılıklarını devam ettirdiklerini dile getirdi.

Konuşmanın ardından Kılıç, Havza ilçesinde ziyaretlerde bulundu. 

Bakan Kılıç'a, ziyaretlerinde AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve Ak Parti Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.