MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Hakan Fidan’ın MİT müsteşarlığı görevine dönemeyecğini savundu.
MHP Genel Sekreteri Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Hakan Fidan’ı yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirdiğini açıkladığını belirterek, “Başbakan Davutoğlu, Fidan’ın aday olmasını isterken Erdoğan istememiş ve neticede Erdoğan’ın istediği olmuştur. Yüce Türk milletine hizmet için kurulan, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için vazife görmesi icap eden MİT; ne yazık ki ülkemizde bölücülerle yapılan AKP pazarlıklarında görev ifa etmiştir. Oslo’da sergilenen rezilliklerin başaktörü bugün ne yazık ki yeniden MİT Müsteşarı olarak atanmıştır. Süleyman Askeri gibi kahramanların kutsal makamını işgal eden bu zihniyet bölücülerle kucaklaşmış, PKK açılımında aktif rol almıştır. Ne acıdır ki teşkilata hükmeden güç, bölücülere karşı bu kadar hoşgörü, sevgi ve sempati ile yaklaşırken hükümete de MHP’yi karıştırma gayretleriyle ve MHP’li işadamlarını fişleyerek yardımcı olacak zamanı da bulabilmiştir. Anlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT’i tam manasıyla arka bahçesi yapmak, siyasi çıkarları uğruna baştan ayağa kullanmak amacına matuf hareket etmektedir” ifadesini kullandı.
“AKP iktidarının diktacı icraatları tek parti dönemlerine bile rahmet okutmaktadır” diyen Büyükataman şöyle devam etti:
“Bölücü teröristler tarafından “bizim” diye anılacak kadar samimi ilişkiler kurmuş olan bu şahsın, vazgeçilemez olmasının sebebi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan kutsal topraklarda ne görüşmüştür? Geçtiğimiz günlerde merhum Erbakan Hoca’yı anma toplantısına gelen İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejat ve heyetindeki bazı görevlilerle Hakan Fidan’ın herhangi bir teması olmuş mudur? Adaylığından çekilmesinde bu görüşmelerin herhangi bir etkisi var mıdır? Erdoğan, vekillik için istifa eden Hakan Fidan’la ilgili söylediği “Ona bir kısım vaatlerde bulunulmuş olabilir, bir kısım yerler vaat edilmiş olabilir” cümlesini satır arası mesaj vermek yerine, açıkça bu vaadi kim ya da kimlerin yaptığını açıklamalıdır. Bir kısım vaatlerde bulunulabilecek bir şahıs çok kritik bir makam olan MİT müsteşarlığı görevinde tutulamaz. Şayet tutuluyorsa bunun tek açıklaması vardır. O da vatana ihanettir.”

OKTAY VURAL
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 14. Maddesinde MİT fiili kadrosuna atanan personelden, teşkilatta göreve başladıktan 5 yıl geçmedikçe istifa edenler veya istifa etmiş sayılanlar, görevle ilişiği kesildiği tarihten itibaren 5 yıl geçmedikçe Devlet memurluğuna atanamaz’ diyor” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti’den milletvekili aday adayı olan fakat adaylığını geri çeken Fidan’ın yeniden Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı olarak ilan edilmesini eleştirdi. Vural, şunları kaydetti:
"Türk Devlet geleneğinde hiç yaşamayacağımız dönemi yaşıyoruz. MİT Müsteşarı siyasete girme kararı alıyor, daha sonra siyasete girme kararından sonra bir partiye siyasi tercihini belirtiyor ve muhalefet partilerine karşı olduğunu belirten bir Mit Müsteşarı bu iradesinden vazgeçerek, bugüne kadar siyasi partiler aleyhine kullandığı bu kurumu seçimlerde kullanmak üzere tekrar dönme kararı veriyor. Davutoğlu Saray’da yapılan basın toplantısından böyle bir karar çıkıyor. Davutoğlu’nun Hakan Fidan’ın adaylığı hakkında ‘Hakan bey ile ilgili her konuda ve her yerde pozitif dururum’ demişti. Görünen o ki, Davutoğlu aldığı kararın arkasında bile duramamıştır.”
Vural, millet iradesinin vasi yönetimi ile yönetilemeyeceğini söyleyerek, “Sorulması gereken sual, Başbakanın ‘attığı adımdan dönmez’ dediği Hakan Fidan niye aday oldu, niye geri çekildi, adaylık istifası neyin blöfüydü, adaylık geri çekilme sürecinde hangi pazarlıklar yapıldı? Adalet ve Kalkınma Partisi’nde iç koalisyon çatırdamıştır, alabildiğince birbiriyle kavga içerisindedir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içinde kavga ve çekişme Türkiye’yi büyük risklerle karşı karşıya koymuştur” ifadelerini kullandı. Kurumlar içerisinde muhalefete yönelik olarak algı operasyonlarının devam edeceğini öne süren Vural şunları kaydetti:
“Bu algı operasyonu yapan mahfiller ortaya çıkmıştır. Kurumlara güveni azaltan, kurumların alacağı kararları siyasi amaçlar için alınacağını gösteren bir husustur. Bakkal bile böyle yönetilmez. Türk devlet geleneğinde böyle bir şey olamaz. Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 14. Maddesinde MİT fiili kadrosuna atanan personelden, teşkilatta göreve başladıktan 5 yıl geçmedikçe istifa edenler veya istifa etmiş sayılanlar, görevle ilişiği kesildiği tarihten itibaren 5 yıl geçmedikçe Devlet memurluğuna atanamaz’ diyor. Hakan Fidan 25 Mayıs 2010 tarihinde atanmadı mı? Hukuk milletin hukukudur.”
(İHA)