Hava sahasının güvenliği konusunda bir problem olmadığına dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, "Emir ve talimatlar dışında kapalı olması esastır, hava sahamızın. Gece gündüz kontroller devam ediyor" dedi.
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin soruyu, "Dostlarımıza teşekkür ettik. demokrasiden yana tutum içinde oldukları için. ABD de bizim dostumuzdur, stratejik ortağımızdır. Güvenlik, ticraet konusunda derin ilişkilerimiz vardır. Ben, ABD yöneticilerine diyorum ki bir ülkede demokrasiyi sona erdirmek,yerine ne idüğü belirsiz rejim getirmek. Adını bile koyamıyoruz. Hangi saiklerle yaptıkları belli olmayan, hedefleri amaçları karanlık olan bir küresel tehdit var. Yani, delil belge, bundan daha iyi delil olur mu? Bir ülkeyi, seçilmiş hükümetini, yok etmeye çalışan haşhaşi örgüt mensuplarını, başındaki kanaat önderi dedikleri kişinin sevk ve idaresine rağmen dostlarımız bize delil gösterin diyeceklerse biz orada hayal kırıklığı yaşarız ve dostluğumuzun sorgulanması bile gündeme gelebilir. Her ne kadar herşeye rağmen, bütün belgeleri, Adalet Bakanlığımız gerekli çalışmalarımızı yapıyor" şeklinde cevapladı.

İDAM CEZASI
İdam cezası için sokakta araştırmaların yapıldığını anlatan Yıldırım, "Vatandaşlarımızın isteği bizim için emirdir. Şu olayın sıcaklığında aceleci bir karar vermek doğru değildir. Vatandaşımızın bu talebini de gözardı edemeyiz. Etraflıca Meclisimiz düşünür, konuşulur. Bu, anayasa değişikliği gerektiren bir husustur. Burada halkın kanaatine göre hareket ederiz. Peşinen reddetmeyiz, peşinen de kabul etmemiz şu aşamada çok sağlıklı sonuçlar vermez" diye konuştu.
Zaman zaman F-16’ların uçuş yaptığı bilgisinin geldiği yönündeki soruya Yıldırım, "Envanterde ilk anlarda hareketlilikten dolayı eksikler vardı, şu anda envanterlerde kayda değer bir eksiklik yok, bunların kontrol dışı harekete geçmelerini önleyecek tedbirler alınmıştır. Gerek kara gerek hava unsurlarında gerekli tedbirler alınmıştır. Burada bir tereddütümüz yok. Buna rağmen, büyük bir travma yaşıyoruz milletçe. Herkes bir yerden bir saksı düşse bomba patladı diyor, bu gayet normal. Ciddi veya değil her ihbarı değerlendiriyor, gerekli tedbirleri alıyoruz. Hiçbir şeyi şansa bırakamayız" ifadelerini kullandı.
Hava sahasının güvenliği konusunda bir problemin olmadığına dikkati çeken Yıldırım, "Emir ve talimatlar dışında kapalı olması esastır, hava sahamızın. Gece gündüz kontroller devam ediyor" dedi.

PROVOKASYON UYARISI
Bir gazetecinin, "Birçok subay gözaltına alındı. Şu anda TSK’da bu subayların yeri nasıl doldurulacak?Emekli subayların kanun çıkartılarak bazılarının göreve çağrılacağı yönünde bir iddia var. Öte yanda provokasyonda bulunanlar var, önlemler alınacak mı" sorusuna Yıldırım, "Provokasyon riski her zaman vardır. Her an her kesimden beklenebilir. Bizim de uyarımız bu yöndedir. Fikirlerimizin farklılığını ortaya çıkaracak gün değil. Bugün beraber olma, ülkeye sahip olma günüdür. Bütün STK’lar, siyasi partilere mensup olan vatandaşlardan istirhamımız biraraya gelelim ve ülkemizin yavrularımızın geleceği için Tek Türkiye haykırmasını bütün dünyaya duyuralım. Bahsettiğiniz isimler veya başkaları şu anda Türk yargısının elindedir. Masum mudur yoksa zanlı mıdır, bunlar yapılan soruşturmalarla ortaya çıkarılacak. Böyle bir çalışmamız yok, Türkiye Cumhuriyeti her türlü zorluğundan üstesinden gelecek imkana sahiptir" cevabını verdi.
(İHA)