RİZE (AA) - Fındıklı ilçesindeki HDP seçim irtibat bürosuna taşlı saldırıda bulunduğu iddia edilen kişi, gözaltına alındı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki büronun camlarının taşla kırılması üzerine güvenlik önlemi alan ekipler, saldırının ardından kaçan şüpheli T.Ö'yü (21) kısa sürede yakaladı.

Gözaltına alınan T.Ö, Rize Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

- HDP İl Eş Başkanı Özsoy

HDP İl Eş Başkanı Mustafa Özsoy, seçim çalışması için açtıkları irtibat bürolarına birçok saldırı düzenlendiğini savundu.

Büroyu açtıkları 5 Nisan'dan itibaren birçok saldırı ve tehdide maruz kaldıklarını belirten Özsoy, suç duyurularından sonuç alamadıklarını ileri sürdü.

HDP üyeleri ve dostları olarak her saldırıya sağduyuyla yaklaşıp çatışma ortamında bulunmamayı önemsediklerini ifade eden Özsoy,  şöyle konuştu:

"Provokasyonlar artarak devam etmektedir. Fındıklı'nın kültürüyle bağdaşmayan ve halkımızın huzurunu bozmaya yönelik bu saldırılar, iktidar ve egemen güçler tarafından nefret dili kullanarak körüklenmektedir. Saldırıları yapanlar ve organize edenleri bizler ve Fındıklı halkı yakinen tanımaktadır. Bu beyhude çabaları boşa çıkarmak için demokratik mücadelemizi sürdürerek, halkımızdan ve haklılığımızdan aldığımız güçle yaşadığımız topraklarda barışı ve kardeşliği haykırmaya devam edeceğiz."