HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Paris Republique Meydan'ında düzenlenen mitingde konuştu. 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin tek başına iktidara gelemeyeceğini ve bu nedenle de halkı kışkırtacağını savunan Demirtaş, provokasyona karşı uyarıda bulunurken şunları söyledi:

"Şimdi sonları yaklaşıyor. 7 Haziran seçimleri AKP'nin iflasının miladı olacak. Tek başlarına iktidar olamayacaklarını anladıkları için önümüzdeki 40 gün içerisinde her türlü çılgınlığı yapacaklar. Duyarlı olun. Kışkırtmaya devam edecekler. Seçim bürolarımıza, parti binalarımıza saldıracaklar. Orada halklara elini uzatanlara saldıracaklar. İnanın ki sonları geldiği için bunu yapacaklar. Şunu unutmasınlar, HDP bayraklarını yakanlara şunu söyleyelim.

O bayraklar hırsızlık parasıyla değil helal parayla alındı. O bayraklar emekçinin alın teriyle alındı. Sizin gibi bayraklarımız hırsızlık parasıyla yapılmadı. AKP tetikçileri sahnede. Trabzon'da bayrak yakıyorlar. İnanın bize oy vermeseler de gönülleri bizimle. Biz bunlara aldanmayacağız. Ezilenlerin gönlü her yerde bizimle atıyor. HDP yaralara merhem. Bütün Türkiye bunu görüyor. 7 Haziran'da bu görülecek. AKP'de bunu gördü ve anladı."