HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’a Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünde Ağrı’da düzenlenen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine hakaret etmişti. Hatay’ın İskenderun ilçesinde ikamet eden ve inşaat sektörüyle uğraşan eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin de Ağrı Belediye Başkanı Sakık’ın bu konuşması hakkında 24 Mart 2015 tarihinde İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına Atatürk’e hakaretten suç duyurusunda bulunmuştu.

"PARA CEZASINA ÇEVRİLEMEZ"
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyayı kabul etmesinin ardından 5 Ekim tarihinde görülen mahkeme sonucunda HDP’li Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın 7 ay 15 gün paraya çevrilemeyecek cezaya çarptırdığını kaydeden Mahmut Şirin, “Bu cezanın paraya çevrilemeyecek olması konunun ne kadar hassas olduğunun da bir göstergesidir. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yaşadığı ülkede belediye başkanı olmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün getirdiği seçme ve seçilme hakkıyla aldığı halde Atatürk’e hakaret edip küfreden bu şahsın ceza alması beni ve beni gibi Atatürkçüleri çok mutlu etmiştir. Burada etnik kültürü tartışmıyoruz. Bu ülke hepimizin. Hepsi bizim insanımız hepsi bizim kardeşimizdir. Ancak Mustafa Kemal Atatürk’e, vatanına, milletine, bayrağına ve vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmayan ihanet içerisinde olan kim var ise bizim düşmanımızdır. Bu ülkede yaşıyorsan Atatürk’e saygı duyacaksın. Yok, ben bayrağı sevmiyorum, yok ben burada toprak istiyorum, yok ben Atatürk’ü sevmiyorum diyorsan kimse sana bu ülkede zorla yaşayacaksın demiyor. Bu ülkeyi terk edebilirsin. Ya da böyle cezaevine girersin” dedi.
(İHA)