HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP'li kadın milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında olağanüstü toplantıda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a "Hanfendi sus... Bir kadın olarak sus" şeklinde gösterdiği  tepkisini eleştirdi. Buldan, şunları söyledi:

"HDP'LİLER OLMAK ÜZERE TÜM KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ"
"Sayın Arınç hem partimiz hem de eş başkanlarımıza hakaret etti. Bu esnada Aydoğan tepki gösterince 'Sen bir kadın olarak sus' diye ikaz etti. Arınç'a şunu ifade etmek istiyoruz; Sayın Arınç bu cinsiyetçi yaklaşımı artık bir kenara bırakmak durumundadır. Arınç, başta HDP'li kadınlar olmak üzere tüm kadınlardan özür dilemeli. Ataerkilin koca çınarı Sayın Bülent Arınç, bugün bir kez daha Meclis'te kadınların konumunu hazmedemeyen bir görüntü vermiştir. O ikazı kadınlara yapabiliyor ama erkeklere yapamıyor. Arınç'ın sözlerini geri almasını istiyoruz, bu cinsiyetçi yaklaşımı kabul etmiyoruz, kendisini kınıyoruz, sözlerini kabul etmiyoruz."


NURSEL AYDOĞAN'DA TEPKİ GÖSTERDİ
Nursel Aydoğan da Genel Kurul'daki tartışmayı ifade ederek, Arınç'a "Sayın Arınç" demeye devam edeceklerini ve kadınlar olarak erkek egemen dili kullanmayacaklarını söyledi. Arınç'ı yeni tanımadıklarını ifade eden Aydoğan, "Kadının gülmesini, kıyafetini suç saydığını, "şu kıyafetle, bu kıyafetle sokağa çıkarsanız saldırıyı hak etmişsinizdir" şeklinde değerlendirmeler yaptığını ileri sürdü.

"BÖYLE BİR TOPLUMDA ÖZGÜR KADINA YER YOK"
"Bu aslında bir zihniyetin dışavurumudur, AKP kadına bakışının, zihniyetinin dışa vurumudur. AKP muhafazakar toplum yaratmak istiyor. Böyle bir toplumda özgür kadına yer yok" diyen Aydoğan, Arınç'ı kınadığını, ifadelerinin şahsına ve HDP milletvekillerine değil tüm kadınlara yönelik olduğunu ve bütün kadınlardan özür dilemeye çağırdığını söyledi.