TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyonda yaşanan gerginliğe ilişkin, “Bugünkü hakaret, provokasyon, komisyonumuzun çalışmalarını engelleme çalışmalarını kınıyorum” dedi.
TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, toplantıda yaşanan hadiseyle ilgili yaptığı açıklamada, HDP milletvekillerinin söz isteme talebi olduğunu hatırlatarak, “Engelleme girişimiyle karşı karşıya kaldık. Burada komisyon başkanı olarak toplantıyı yönetmem Anayasa ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzük hükümlerine göredir. Orada bulunan basın mensuplarımızın gözlemlediği ve görüntüye aldığı üzere şahsıma ve komisyon üyelerimize istinaden gerçekten hiçbir milletvekiline yakışmayacak biçimde ‘darbeci’ diyen, iftira eden sözcükler sarf edildi. Hatta oturduğum yere kadar gelerek, kulağımı patlatırcasına ‘Siz darbecisiniz, darbeci başkansın. Gültan Kışanak’ın gözaltına alınma talimatını verdiniz’ iftirası atıldı” ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZİ BÖLME, PARÇALAMA, DIŞ GÜÇLERİN MANDASI VE GÜDÜMÜNE SOKMA GİRİŞİMİ OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"
Kışanak’ın gözaltına alınma talimatının komisyon devam ederken verildiğini söyleyen Petek, “Bugünkü hakaret, provokasyon, komisyonumuzun çalışmalarını engelleme çalışmalarını kınıyorum. Bu çalışmalara iştirak eden HDP milletvekili ve HDP milletvekillerinin tahrikar tutumlarını, hakaret ederek fiili pozisyon ve kavga çıkarma gayretlerini kınıyorum. Komisyonumuz Yenikapı uzlaşma ruhunu devam ettirerek, darbe girişiminin AK Parti’ye karşı değil, demokrasimize, milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik kalkışma olduğunu, ülkemizi bölme, parçalama, dış güçlerin mandası ve güdümüne sokma girişimi olduğunun farkındayız” değerlendirmesini yaptı.
Kışanak’ın gözaltına alınmasına ilişkin soru üzerine Petek, yargı sürecine müdahale etmeyeceklerini ifade etti.
(İHA)