Genel seçimler öncesi yine siyasi mühendisliklerin devreye sokulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı medya organları ile muhalefet partilerini hedef alarak, "Hortumlarını kestiğimiz için bize karşı birleştiler" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’da, merhum annesi Tenzile Erdoğan adına yaptırılan Kız İmam Hatip Lisesi’nin de içinde yer aldığı 22 eserin toplu açılışını yaptı. Burada halka hitap eden Erdoğan, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde daha önceki seçimlere benzer siyasi mühendisliklerin yapıldığını gördüklerini ifade ederek, "Birbirlerine selam vermeyenler bir araya geldiler. Türkiye’deki sicili bozuk bazı medya organları da bu kirli ittifakın propagandasını yapıyor. Çıkmış Newyork Times benimle ilgili atıp tutuyor. Önce sen bir haddini bil. Dünyanın öbür ucundan Türkiye’yi yönetmeye çalışıyorlar. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye var" dedi.

"HORTUMLARINI KESTİĞİMİZ İÇİN BİZE CEPHE ALDILAR"
Türkiye’nin son 12 yılda ettiği kazanımların bazılarına ağır geldiğini de kaydeden Erdoğan, "Benim memur kardeşim, emekli kardeşim, işçi kardeşim; bunlar zorunlu tasarruflar adı altında sizlerin parasını toplamadı mı? Memura işçiye maaş ödemiyorlardı, buralardan topladıkları paralarla maaşları ödüyorlardı. Biz geldik bunları ödedik. Bu zamana kadar 300 bin derslik yaptık. Millet sefalet içindeyken, çocuğuna kitap defter bulamazken bunların işleri yolunda gidiyordu. Biz hortumlarını kestiğimiz için bize karşı birleştiler. Onun için bize cephe aldılar" diye konuştu.

GALATASARAY’I KUTLADI
Konuşmanın ardından açılışa geçildi. Açılışı yaparken vatandaşlardan dua isteyen Cumhurbaşkanı, Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ı da kutladı.
(İHA)