Geçtiğimiz seçimlerde Trabzon MHP'den Milletvekili adayı olayı olan fakat seçilemeyen Trabzon'un sevilen ismi Hüseyin Örs, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun DİSK'te yapılan protestoların ardından salonu terk etmesini yorumladı. 

Hüseyin Örs'ün açıklamasında Süleyman Soylu'yu Trabzonspor'da yaşanan kongre süreci ile ilgili eleştirirken yaşanan DiSK olayı ile ilgili "Başka Türkiye yok" diyerek destek verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA

 Sn. Süleyman Soylu...
Farklı partilerde siyasi mücadele içinde olduk.
Trabzonlu kimliğimi muhafaza etmeye özen göstererek, bir kampanya yürüttüm. Biz doğruları anlatmaya çalıştık seçmene, Sn. Süleyman Soylu ve AK Parti ekibi de kendince doğruları. Nihayetinde ben seçilemedim, Sn. Soylu seçildi ve Bakan oldu.
Siyasi mücadelede her şeyin mübah olduğuna alıştırıldı seçmen. Devlet güçlerini siyaset adına kullanmayı, siyaseti devlet eliyle yapmayı vs... Ama TRABZONSPOR Kongresindeki tarafgirliğinizi hiç içime sindiremedim. Bir diğer eski Bakanla başlayan Trabzonspor'umuzun, gücün, sermayenin, iktidar edenlerin; yan kuruluşu yapılma işine idi; benim itirazım.
Kaybettik.
Binde birle kaybetmek bile, isyan ettirdi beni. Aslolan Trabzonsporumuz olduğu için "kol kırılır yen içinde kalır" desturuyla hareket etmeye çalıştım.
Bugün DİSK toplantısında Sn. Bakan Süleyman Soylu yapılan protesto eylemi sonucu toplantıyı terk etti. Ve bir açıklamada bulundu uzunca. Dikkatlice izledim. Açıklamasında bir cümlesi var "Katil orada oturuyor...."
Sn. Bakan. 
Siyaseten farklı düşünsek de, devlet gücünü Trabzonspor Kongresinde bir taraf adına kullanma konusunda, eski bakan'dan kalma alışkanlıkları tekrar etseniz de; sizinle aynı fikirdeyim.
Haklısınız.
Siz salonu terk ederken; "Katil orada oturuyordu..."
Başka Türkiye yok...