Bir grup askerin darbe teşebbüsünün ardından Üsküdar’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşların bekleyişi gece boyunca sürdü. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gecenin ilerleyen saatlerinde bekleyişini sürdüren kalabalığa seslendi.
Darbe teşebbüsünün ardından Üsküdar Kısıklı’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konu önünde destek amacıyla toplanan kalabalığın bekleyişi gece boyunca sürdü. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar yaşanan darbe teşebbüsüne tepki gösterdi. Kısıklı’da bekleyişlerini sürdüren halka seslenen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ’’Cumhurbaşkanımızın size en içten selamlarını iletiyorum. Size selamlarını ve özellikle teşekkürlerini ifade ediyorum. Sizler öyle önemli, öyle ulvi, öyle büyük bir görev yapıyorsunuz ki; Şu anda sizin tuttuğunuz bu demokrasi nöbeti birliğimiz için, mukaddesatımız için, namusumuz için, değerlerimiz için, sınırda nöbet tutan mehmetçiğimizin nöbetiyle aynı değerde. Siz de ülkemize ihanet eden, ihanet şebekelerinin, paralel şebekelerin bu ülkeyi kirletmesinin önüne geçtiniz ve geçmeye devam ediyorsunuz. Her birinize teşekkür ediyorum, her birinize teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.
Dünya tarihinde böyle alçakça bir ihanetin yaşanmadığını vurgulayan Işık, ’’Bu ülke çok badireler atlattı. Bu ülke Osmanlı döneminde de, Cumhuriyet döneminde de çok badireler atlattı. Defalarca darbe yaşadı. Defalarca millet iradesi yok sayıldı. Defalarca milletin değerlerine saldırıldı. Ama bu son ihanet teşebbüsü, bu son darbe girişimi kadar alçakça bir harekete, ihanete şahit olmadı. Milletin üzerine helikopterden, uçaktan bomba atmayı memleketimizi işgal eden bazı milletler dâhil yapmadı. Demokrasinin kalbi sayılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve millet iradesinin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesine hiç kimse saldırmadı. Bunlar öyle bir ihanet şebekesi ki, dünya tarihi böyle alçakla bir ihaneti ne gördü, ne yazdı. Ama onların alçaklığı varsa milletimizin de iman dolu göğsü var. Sizler demokrasimize sahip çıktınız’’ diyerek yaşanan darbe teşebbüsüne sert bir dille tepki gösterdi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın konuşmasının ardından söz alan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ’’Bu millet bütün dünyaya şu mesajı verdi. Bu ülkenin bir tane sahibi var, o da bu millettir. Bu ülkenin bir tane başkomutanı var. O da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu topraklar hiçbir zaman garip kalmayacak. Yazdığınız destanla, şehitlerimizle inşallah daha aydınlık geleceklerin temeli atıldı. Elbette şehitlerimiz var. Allah’tan rahmet diliyoruz hepsine. Yaralılarımız var, hepsine acil şifalar diliyoruz. Bugün cenazelerini kaldırdık, Allah şahadetlerini kabul etsin. Bu milletin önünü tıkamak isteyenler görebilecekleri en büyük dersi aldılar. Bundan sonra da alacakları en büyük cezayı Allah’ın izniyle alacaklar. Bir daha böyle bir darbe girişiminde bulunmamaları içinde devletimizle, milletimizle bütün kurumlarıyla gerekli adımları atıyor. Atmaya da devam edecek. Milletimiz müsterih olsun, elbette darbe püskürtüldü. Ama daha yapacak çok işimiz var. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi durmak yok yola devam. Meydanları demokrasi nöbetiyle doldurmaya devam edeceğiz. Bu millet meydanlara demokrasi ve milli irade bilincini ortaya koyduğu müddetçe darbeciler, darbeci bozuntuları, onların arkasındakiler, paralelciler, Fetocular her kimse gereken dersi en net şekilde alacaklardır. Ben bu kutlu destanı yazan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O tanklarla, milletin onlara verdikleri uçaklarla, silahlarla bu millete kurşun atanlar, bomba atanlar bir gerçeği unuttular. Bu milletin elinde kutlu bir bayrak, bir dolu iman göğsü vardı. Bunu göz ardı ettiler. O bayraklar burada, iman dolu göğüsler burada. Bu birlik ve beraberlik var olduğu müddetçe istedikleri kadar tankı, topu, silahı toplasınlar başarılı olamayacaklar. Allah’ın izniyle onlar defolup gidecekler’’ şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun önündeki bekleyişi sürüyor.
(İHA)