KARABÜK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yapılan operasyona ilişkin, "Vatandaşın suç işleme hakkı olmadığı gibi hiçbir milletin vekilinin teröre destek, yardakçılık, yataklık veya suç işleme hakkı yoktur." dedi.

Eroğlu, Karabük Valiliğini ziyaretinde, gazetecilerin, ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekillerinin gözaltına alınması ve Diyarbakır'daki terör saldırısı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Artık teröre bulaşan, suç işleyen milletvekilleriyle alakalı dokunulmazlıkların kalktığını hatırlatan Eroğlu, "Artık hukuk işliyor. Vatandaşın suç işleme hakkı olmadığı gibi hiçbir milletin vekilinin teröre destek, yardakçılık, yataklık veya suç işleme hakkı yoktur. Geçmiş suçlardan dolayı neticede mahkemeler başladı. Bütün milletvekilleri için dokunulmazlığı belli bir süreye kadar kalktığı için o çerçevede bunlar. Hukukun gereği yapıldı. Hukuk işliyor ve biz hukuk devletiyiz. Ne gerekiyorsa o yapılıyor. Mahkemelerin verdiği bir karar bu." diye konuştu.

PKK'nın bütün vatandaşların olduğu gibi Kürtlerin de düşmanı olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Onlara çok büyük zarar veriyor ama biz Hükümet olarak en son terörist etkisiz hale gelinceye kadar terörle mücadele edeceğiz, bu konuda kararlıyız." diye konuştu.