Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Milletin parlatamadığını Ankara, medya, anketler asla parlatamaz. Şeyh uçmaz, mürit uçurur, diye bir laf var. Sayın İhsanoğlu da ithal geldiği için içeride kimler iyi mürit, kimler kötü mürit bilmez” dedi.
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde halk ile bayramlaşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada bir konuşma yaptı. Bozdağ, “Millet artık kendini dinleyen, kendi ile beraber yürüyen bir kadro ile siyaset yapıyor. 17 Aralık, 25 Aralık süreci esasında milletin başında boza pişirmiş olanların yanına yeni bazı yoldaşlar kattı. Bir cemaatin bir paralel yapı olarak kamuoyunda adlandırılan kesimi bir bakıyorsunuz birdenbire bu çevrelerde kanka olmasını şöyle birkaç ay içerisinde çok net gördük. Daha öncesi var bunun, bütün milletin bu hadiseleri çıplaklığı ile görmesini sağlayan bu hadiseler olmuştur. Şimdi biliyor musunuz Allah rızası için çalıştığını söyleyen bazı insanlar, başkanının ofisine dinleme cihazları koyuyorlar, başbakanın ikametine dinleme cihazı koyuyorlar. Yanlarına koruması için yanına aldığı kişiler başbakan ile ilgili kayıtlar tutuyorlar. Böyle devlet olur mu? İnsanların yatak odalarında helali olan görüntüleri kayıt ediyorlar. Allah’ın hangi emrinde bu var?” diye konuştu.

"EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NUN ADINI BİLE DOĞRU DÜZGÜN SÖYLEYEMİYORLAR"
Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun bir araya gelip bir isim açıkladıklarını ifade eden Bozdağ, “Bu isim MHP’ye gönül vermişlerin adayı değil, CHP’ye oy vermiş insanların da adayı değil. Çok net söylüyorum. Bana göre adayları değil. Neden Türkiye’ye kimi cumhurbaşkanı adayı olarak gösterelim diye müzakere yapılırken, Allah için soruyorum Bahçeli’ye de Kılıçdaroğlu’na da MHP oy vermiş teşkilatlarda, parlamentoda bulunan MHP’lilerden herhangi biri, ’Ekmeleddin İhsanoğlu diye biri var, onu cumhurbaşkanı adayı yapalım’ diye bir defa olsun dediler mi? CHP’ye oy vermiş milyonlarca insan ve partide ve parlamentoda herhangi birisi bir defa olsun Ekmeleddin Bey’i aday yapalım diye söylediler mi söylemediler mi? Emin olun söylemediler. Emin olun adını bile doğru düzgün telaffuz edemiyorlardı. Bilmiyorlardı ki. Biz nereden öğrendik ismi? Sayın Kılıçdaroğlu, Bahçeli’yi ziyaret edip çıkarken söyledi. Herkes gibi MHP’liler de CHP’liler de öyle öğrendi. Ben buradan soruyorum öyleyse bu ismi Bahçeli’ye, Kılıçdaroğlu’na kim tavsiye etti? Bazı cemaat çevreleri mi tavsiye etti, yoksa Pensilvanya mı yoksa bizim bilmediğimiz başka karanlık odakları var, onlar mı kim tavsiye etti acaba?” ifadelerini kullandı.

"İHSANOĞLU İTHAL OLDUĞU İÇİN KİMİN İYİ KİMİN KÖTÜ MÜRİT OLDUĞUNU BİLMİYOR"
Cumhurbaşkanlığı seçimi için anketler yapıldığını, televizyonlardaki açık oturumlarda konuşulduğunu ifade eden Bozdağ, “Lider parlatıyorlar. Ekmeleddin Bey’i parlatıyorlar. İstediğiniz kadar televizyonlarda konuşun. İstediğiniz kadar anket yapın. Beyhude bu, parlamaz bu, parlatılmaz da bu. Millet parlatacağını parlatmıştır. 12 yıldır Türkiye’nin semalarında Tayyip Erdoğan’ı bu millet parlatıyor. Milletin parlatmadığını, Ankara, medya, anketler asla parlatamaz ama bunlar onu da anlamaz. Şeyh uçmaz, mürit uçurur, diye bir laf var. Sayın İhsanloğlu’da ithal geldiği için içeride kimler iyi mürit, kimler kötü mürit bilmez tabii. CHP’lilerin uçurduğu hiçbir şey yok bugüne kadar. Nereden tutsalar kuruttular. Eğer uçursaydılar Kılıçdaroğlu’nu başbakan yaparlardı. Eğer uçursaydılar Bahçeli’yi başbakan yaparlardı ama uçuramadılar, hiç uçurmazlar” şeklinde konuştu.
(İHA)