Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşı ziyareti sırasında ilginç bir tepki ile karşılaştı. İhsanoğlu’na yaklaşan bir kadın “Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz” diye tepki gösterdi. İhsanoğlu ise kadına “Kimin oyuncağı, Meclis’teki siyasi partiler oyuncak mı” diyerek yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı’nı ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu’na MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da eşlik etti. Bayram öncesi Mısır Çarşıs yoğunluğuna İhsanoğlu’nun ziyareti de eklenince, zor anlar yaşandı. Yoğunluk nedeniyle gazetecilerle İhsanoğlu’nun korumaları arasında gerginlik de yaşandı.
Ziyaret sırasında Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yanına gelen bir kadınla diyaloğu dikkat çekti. Yaşlı kadın İhsanoğlu’na, “Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz” diye tepki gösterdi. İhsanoğlu ise, “Kimin oyuncağı, meclisteki partiler oyuncak mı” diye yanıt verdi. Kadının vatandaşların Cumhurbaşkanlığı’na aday olamamasından şikayet etmesi üzerine İhsanoğlu “3 kişi aday oldu siz birini seçeceksiniz hakkınız var” ifadelerini kullandı.
Mısır Çarşısı çıkışında İhsanoğlu’na tepki gösteren bir başka kişi ise korumalarca uzaklaştırıldı. Korumaların sert tavrını eleştiren bir vatandaş, “Herkes bu ülkede demokratik bir şeklide fikrini söylesin, tepkisini göstersin. Kavga gürültü olmadan kardeşçe bir seçim olsun. Kavgasız, gürültüsüz bir Türkiye istiyoruz. Ben arkadaşın tartaklanmasına tepki gösterdim” diye konuştu.
Ziyaret sırasında İhsanoğlu’na Hz. Ali’nin kılıcı “Zülfikar”ı simgeleyen bir yüzük de hediye edildi.
Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, kendisine gösterilen ilgi nedeniyle memnuniyet duyduğunu belirterek, “Nereye giderek gidelim, İstanbul’un değişik yerlerinde, mısır çarşısında nereye gidersek gidelim biz kendi sıfatımızla vatandaş olarak gidiyoruz. İlgi alaka samimi bir şekilde tezahür ediyor. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımız büyük ilgi gösteriyorlar. Çünkü herkes huzur istiyor, istikrar istiyor. Ekonomik gelişmemizin muhakkak risk edilmemesi lazım. Bazı vergilerin düşürülmesi lazım. Sigorta borçlarının düşürülmesi lazım. Esnafımızın ve orta direği düşünmek lamız. Biz bunlarla bir araya gelip onların dertleriyle hemdert olmak, halleriyle hemhal olmak ve aynı zamanda ilgilerinden dolayı teşekkürlerini sunmak istiyoruz” dedi.
Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı yarışının adaletsiz bir ortamda gerçekleştiği yönündeki bir soru üzerine, “Bu halkı bir eleştiri ayan beyan bir durumdur. Bir tarafta sayın Başbakan bütün devletin imkanları, başbakanlık imkanları ve etrafındaki partinin destekçisi olan zengin işadamlarının destekleri var. Bir de bizim tarafımızda geçenlerde bir istatistik yayınlandı. TRT 550 dakika sayın Başbakan’ı vermiş. Selahattin beyle ikimize 5 dakika bile değil. Millet bunu görüyor. Ama millete ulaşmanın yolu sırf devlet imkanlarıyla televizyonlarla olmuyor, gönülden gönüle bir yol var. O yolun sahibi biziz ve o halk o yolu biliyor. Gözüne baktığı zaman, sesini duyduğu zaman ne olduğunu anlıyor” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı yarışının saygı çerçevesi içerisinde gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen İhsanoğlu, “Biz birbirimize saygılı olacağız çünkü bu yarış Türkiye’nin en yüce makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamı yarışıdır. O makama talip olan inşalar, o makama uygun şekilde davranacaklardır. Biz ilk günden bu çıtayı bu şekilde yüksek koyduk ve buna riayet etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)