Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP liderinin, "MİT CHP’yi karıştırmak için faaliyetler yürütüyor" iddiasıyla ilgili, “Elinde bir delil varsa çık ispatla. İspat edemiyorsan münferitsin, ihanet içerisindesin” dedi.
Helikopterle Ağrı Havaalanı’ndan helikopterle Patnos Şehir Stadı’na inen Ahmet Davutoğlu, buradaki spor salonunda yapılan AK Parti Patnos İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Ahmet Davutoğlu, gecikmeli geldiği için kendisini bekleyenlere teşekkür etti. Salona asılan ve üzerinde, "Başın Ağrı Dağı kadar dik, biz seni çok sevdik" pankartını görünce, "Ben de sizi çok seviyorum" diyen Davutoğlu, “Patnos her zaman bize destek verdi. 30 Mart seçimlerinde öyle bir destek verdi ki adayımızı başkan seçtiler. Bizim için çok önemli bir zaferdi. Milli idareye destek verdikleri için teşekkür ederim. Patnos, 6-7 Ekim’de bu vandallara ders verircesine dimdik ayakta durdu. Teşekkür etmek için geldik” dedi.
AK Parti hareketinin en önemli vasfının inşa vasfı olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Çözüm sürecini milletimizin bekası için sürdürmeye kararlıyız. 6-7 Ekim çözüm sürecine darbe vurmak için yapılan bir provokasyondur. Dün biz Erbil’deydik. Sınırlarımızın ötesinde ama kardeşlerimizin diyarındaydık. Kürt, Türkmen, Arap hepsinin size selamlarını getirdik. Onlarla farklı lehçelerle hep kardeşliği konuştuk” ifadelerini kullandı. Konuşması, "Vur vur inlesin, Kılıçdaroğlu dinlesin" sloganıyla kesilen Davutoğlu, "Dinleyecek" dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Erbil’de cuma namazında hoca konuşmasını Kürtçe, Türkçe ve Arapça yaptı. Bizim davamız aşk, muhabbet davasıdır.”
Konuşması tekrar, "Dik dur eğilme, Patnos seninle" sloganıyla kesilen Davutoğlu, “Hiçbir zaman eğilmedik ve eğilmeyeceğiz” cevabını vererek, “Biz bir taraftan 12 yıldır ülkemizi inşa ederken birileri de bu topraklarda kardeşler arasına fitne sokmaya çalıştı. Gelin çözüm sürecini nihai hedefine ulaştırana kadar omuz omuza çalışalım” diye konuştu.

KOBANİ OLAYLARI
Patnos’a yapılan yatırımları da anlatan Davutoğlu, birilerinin 6-7 Ekim’de olduğu gibi bütün inşaatlara darbe vurduğunu belirtti. Davutoğlu, “O dönem milletimize seslendim, yangın yerlerinde gül yetiştireceğiz. Onlar yıkmaya çalışırken biz inadına inşa edeceğiz. Onlar fitne ve fesat için uğraşınken biz bu toprakları irfan ve medeniyet yuvası yapacağız. Vatandaşlarımızın bütün masraflarını karşıladık. Gelirken de belediye başkanımızın verdiği bilgi doğrultusunda yeni belediye binası için 7 trilyon transfer ettik. Yakılan yıkılan her yeri inşa edeceğiz. Burada HDP’ye sesleneceğim, samimiysen 6-7 Ekim’den dolayı bu millete özür borcunuz var. Şiddet için çağrıda bir daha bulunmayın. Bir daha kimseyi bu topraklar üzerinde şiddete davet etmeyin. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum, çözüm sürecini nihai kardeşlik süreci olarak tamamlayacağız. Sınırımızdaki bütün kardeşlerimizle buluşacağız, bu kardeşliğin ebediyete kadar sürmesine kimse engel olamayacaktır” dedi.

"AK PARTİ HER YERDE"
Türkiye’nin her yerinde AK Parti bayrağının dalgalandığını belirten Davutoğlu, “Burada MHP yok, CHP yok, belli yerlerde belli partiler var ama AK Parti Türkiye’nin her yerinde var. 6-7 Ekim olaylarını çıkaranlar, AK Parti binalarına, belediyelerine saldırarak, ‘Buralarda sadece biz siyaset yapacağız’ dediler. Buradan meydan okuyoruz. Türkiye’nin her yerinde AK Parti ve al bayrak dalgalanacaktır. Milli iradeyi egemen kılacak mısınız? Bu kutsal davayı omuzlamaya devam edecek misiniz? İnadına muhabbet, inadına sevgi diyecek misin? Bizim AK Parti kadrolarında görmek istediğimiz kararlı tutum budur” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU TOPA TUTTU
Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sert sözlere eleştiren Ahmet Davutoğlu, “HDP bunu yaparken CHP ne yapıyor? Kılıçdaroğlu ne söyledi biliyor musunuz? Güya MİT CHP’yi karıştırmak için bazı faaliyetlerde bulunuyormuş. Şimdi Kılıçdaroğlu’nun göremediği husus şu, Türkiye Cumhuriyeti kurumları bu ülkenin emrinde, hizmetindedir. Kongresinde dahi ona destek veren delegelerin oyunu alamadı. Partisinde her kafadan bir ses çıkıyor, istifa edenler oluyor. Kılıçdaroğlu ise sadece seyrediyor. Öyle bir takım düşünün ki herkes yerinde oynuyor, Kılıçdaroğlu ise kendini antrenör sanıp etrafta dolaşıyor. Kılıçdaroğlu, kendi zayıflığını örtmek için iftira atıyor. Sesleniyorum, iftiralar üzerine siyaset yapmayın. Bu kurumlar hepimize lazım. Elinde bir delil varsa çık ispatla. İspat edemiyorsan münferitsin, ihanet içerisindesin. Anadolu’da çok güzel bir söz var, ‘Oynayamayan gelin yerim dar’ dermiş. Kılıçdaroğlu ise yapamadığı liderliği devlet kurumlarına yüklüyor. MİT’in çok işleri var. CHP ile uğraşacak zamanı yoktur. Kendi zafiyetinizi örtmek için devlet kurumlarına iftirada bulunmayın” dedi.

BAKAN YILMAZ
Kongrede konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Türkiye’nin yasaklar ülkesinden özgürlükler ülkesine döndüğünü belirterek, “Uluslararası alanda itibarımız arttı. Yıllardır devletle millet arasına mesafe koydular. Slogan partisi değiliz, hizmet partisiyiz. Ayakları yere basan bir partiyiz. Hizmet partisi olmaya devam edeceğiz. AK Parti inşa eden, insanlara hizmet eden bir partidir. Yıkmak kolaydır. Küçük bir çocuğun da eline taş verirsiniz, gider camı kırar. Yıkmak marifet değil, yapmak marifettir. Kim ne yaparsa yapsın biz hizmet edeceğiz. Bazı siyasi söylemlere bakıyorsunuz. Hizmetin gelmesini engelliyorlar, aynı zamanda da hizmetlerin yetersizliğinden şikayet ediyorlar. Bunlara karşı uyanık olmayız. Gençleri sokaklara çağıran siyasileri de gördük. Demokratik siyaset şiddetin bittiği yerde başlar. Fikir hürriyetine sonuna kadar varız. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından mevcut başkan Fatih Işık ve diğer aday Nesim Ala’nın yarışacağı kongreye İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici ile bölgedeki il ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş kaldı.
(İHA)