Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz. İstanbul’da metal yorgunluğu olursa Türkiye’de paslanırız. Buna karşın İstanbul’da kıpırdanırsak Türkiye’de şahlanırız. İstanbul’u sağlam tutarsak Allah’ın izniyle Türkiye’de de dünyada da bizi yıkacak güç tanımıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantına katıldı. Burada partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de siyaset yapmanın başarılı olmanın ilk şartı İstanbul’da güçlü bir şekilde var olmaktır. İstanbul’da yoksanız ülkenin kalanında ne yaparsanız yapın başarıya ulaşamazsınız. Bizim için de İstanbul adeta Amiral gemisi önemine sahip olmuştur. İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz. İstanbul’da metal yorgunluğu olursa Türkiye’de paslanırız. Buna karşın İstanbul’da kıpırdanırsak Türkiye’de şahlanırız. İstanbul’u sağlam tutarsak Allah’ın izniyle Türkiye’de de dünyada da bizi yıkacak güç tanımıyorum. İstanbul’un büyüklüğünü anlamayan hiç kimse İstanbul’a ve AK Parti’ye hizmet edemez” dedi.

“İDEAL SİYASETÇİ OTURDUĞU KOLTUKTAN GÜÇ ALAN DEĞİL ORAYA GÜÇ KATANDIR”

“İstanbul Türkiye’dir Türkiye İstanbul’dur diyoruz. Bu şehrin hakkını vermek zorundayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışmamızla, sevgimizle, fedakarlığımızla bu şehre ve insanlarına kendimizi sevdirirsek İstanbul bizi başında taşır, sırtında taşır. Halk oylamasında İstanbul’da 48,65 oy aldık. İstanbul Türkiye ortalamasının altına düştüğünde buna yanarız. Buna üzülürüz. İstanbul Türkiye ortalamasının altına düşmemeli. Düşerse demek ki bir yerde yanlışımız, eksiğimiz var. Eğer metal yorgunluğu diyorsak oturup değerlendireceğiz. Kimse bundan üzülmeyecek. Bu hareket alışılmış bir siyaset hareketi değildir. Bu bir davadır. Öyle bakacağız. Bize kibir yakışır mı gurur yakışır mı? Gurur Allah’a yakışır. O onun. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz. Bize ne oluyor ki koltuklardan güç alma gayretine giriyoruz. İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değil oraya güç katandır. Bunu böyle bilmemiz lazım. Bunu başardığımız anda bu milletin bize nasıl güç katacağını çok daha farklı görürüz. 2019’a kadar yürüttüğümüz çalışmalarda İstanbul’daki oylarımızın Türkiye ortalamasının üstüne çıkması şart. Son birkaç seçimde birkaç puanda olsa İstanbul’un ortalamanın altına olmasının bize verdiği sonucu iyi okumalıyız. Hareketleniyoruz. Hareketleneceğiz. Gidilmedik il bırakmayacağız. İstanbul’da çalınmadık kapı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

(Doğan Can Cesur / İHA)