ORC Araştırma son olarak 7 bölgede yer alan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Hatay, Diyarbakır, Trabzon, Erzurum, Zonguldak, Afyon, Adıyaman ve Nevşehir'de seçmene, "7 Haziran'da oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" diye sordu.

Araştırma şirketinin 12 ilde toplam 18 bin 750 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarına göre AK Parti, 10 şehirde birinci, CHP ve HDP de 1'er şehirde birinci parti oldu. MHP ise Trabzon, Erzurum, Afyon ve Nevşehir'de ikinci parti oldu.

CHP TRABZON'DA 3. SIRAYA GERİLEDİ
Ancak ORC'nin açıkladığı veriler Trabzon'da muhalefeti üzecek cinsten. ORC'nin anketine göre AK Parti Trabzon'da yüzde 57,8 alırken MHP yüzde 19.0 ve CHP''de yüzde 17.3 oy alıyor. Trabzon'da Saadet ve Büyük Birlik Partisinin ittifakı ise yüzde 3,9 oy oranına sahip.
Bu sonuç CHP'yi daha da üzecek gibi. Özellikle son yapılan seçimlerde Trabzon'da 2. parti olarak çıkan CHP, ankete göre oy oranı düşerek 3. parti oldu.

3 BÜYÜKŞEHİR DEMİRTAŞ'IN MORALİNİ BOZACAK

ORC'nin anketine göre;  İstanbul'da AK Parti yüzde 48,2'yle birinci, CHP yüzde 32'yle ikinci, MHP yüzde 8,7'yle üçüncü oldu. Seçim stratejisini Batı'daki oylarını artırmaya yönelik olarak belirleyen HDP ise İstanbul'da gördüğü yüzde 6,5 oranla adeta şok oldu.