Schuch Exproof armatür gelişen teknoloji ile beraber çok daha fazla tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Var olan dünyaya bulunan karbondioksit ulaşacağı maksimum seviyeye ulaşmıştır ve çevreye dost olarak üretilen bu tasarruflu ampuller bir nebze de olsa sağlıklı adımlar atılmasında son derece önemlidir. Bir akkor ampul yakıldığında, enerjinin yaklaşık %90'ı ışık yerine ısı enerjisine dönüştüğü için enerji verimi önemli oranda düşük olmaktadır.

Ancak enerji dostu bir Schuch exproof armatür, ışık üretiminde iki işlemden geçmektedir. Bunlardan birincisi, elektronlar cıva buharı parçacıkları ile çarpışarak ultraviyole ışımasının doğmasına neden olur ve bununla beraber ultraviyole ışıması fosfor üzerine yansıdıktan sonra ışık meydana gelir. Her iki işlemin de etkinliği önemli oranda yüksektir, bu yüzden enerji dostu ve tasarruflu olmanın küçük kahramanları olan bu ampuller son derece yüksek aydınlatma etkisine sahiptirler. Hızla gelişen dünya teknolojisi ile her geçen yeni sistemlerin türemesi sonucu daha da tasarruflu ampullerin icat edilmesi kaçınılmazdır. Genel olarak enerji tasarruflu ampuller, aynı özelliklerdeki akkor ampullere göre aynı elektriğin %20'sini kullanarak aynı ışık şiddetinin ortaya çıkmasına imkan tanımaktadır. Halkın enerji etkinliği olan ürünleri yoğun olarak tercih etmesini kolaylaştırmak amacıyla birçok ülke ve bölgede önemli adımlar atılmaktadır.

Exproof armatür ve türevlerinin çeşitli enerji etkinliği politikalarının hayata geçirilerek tüketicilerin daha bilinçli alışveriş yapmaları hedeflenmektedir. Bu hedefi de sağlıklı bir şekilde yerine getirmek için ürünün enerji sarfiyatı ve etkinliği ile ilgili bilgileri sunan zorunlu veya isteğe bağlı olarak oluşturulan etiketleme sistemlerinin uygulamasına geçilmiştir. Tasarruflu yaşamanın bir parçası olan ve yaşam şekline destek olan çevre dostu bu sistemler zor kazanılan paralarınızın boşa gitmemesi için çok önemli bir yatırımdır. Avrupa birliğine üye olan ülkelerde çevreye verdikleri zarar ve karbondioksit salgılamalarından kaynaklı akkor ampullerin kullanımı yasaklanmıştır. Sizler de bu bilince erişme telaşında olan bireyler olarak general tasarruflu ampul ve çeşitlerini kullanarak sağlıklı adımlar atabilirsiniz. Gerekli bilgi ve ürün çeşitliliği adına da www.schuchexproof.com internet sitemizi girebilirsiniz. Hem daha tasarruflu hem de daha sağlıklı olmak için alışverişlerinizi buradan yapabilir ve çevreye dost olacak adımlar atabilirsiniz.