Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray’da E-90 karayolu ile Taşpınar beldesi arasında bulunan 4,5 kilometrelik yeni asfalt yolun açılışını yaptı.
Aksaray merkeze bağlı Taşpınar beldesinde yol açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada demokrasi olan bir ülkede devleti yönetenlerin halka hesap vermesi gerektiğini söyledi. Halka hesap vermenin halka saygı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bütün bu paraları siz ödüyorsunuz ama sizin ödediğiniz paralarla neler yapılıyor siyasetçi bunun hesabını vatandaşa vermek zorunda. Siyasetçi bunun hesabını veriyorsa, vatandaş da bunun hesabını soruyorsa o ülkede demokrasi var demektir. Eğer vatandaş ödediği verginin hesabını soramıyorsa veya sormuyorsa o ülkede demokrasi yoktur. Demokrasi aksak yürür, doğru yürümez. Bütün büyük demokrasilerin özünde bu vardır. O açıdan belediye başkanımız bizim diğer belediye başkanlarımızın yaptığı gibi kullandığı parayı son kuruşuna kadar hesabını verir ve millete vermek zorundadır. Verdiği zaman belde halkına saygı göstermiş olur, belde halkı onu dinlemiş olur ve karşılıklı bir güven oluşur” dedi.
15 Temmuz tarihinde darbe girişimi olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bizim Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimiydi. Hepimiz demokrasiye sahip çıktık. Demokrasiyi savunduk, arkasında durduk. Milli irade dedik. Ama bugün 50 binin üzerinde insanın işine son verilmiş vaziyette. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Kimsenin inancına, kimliğine, yaşam tarzı ile bir sorunumuz yok. Aynı havayı teneffüs ediyoruz. Bu güzellikleri hepimiz birlikte yaşamak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Dolayısıyla devleti yönetenler, yani hükümet olanlar ülkeye huzur getirmek zorundadırlar” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, “Şöyle düşünün. Bir siyasi parti 14 yıldır bir devleti yönetiyor, 14 yıl. Ben şunu merak ediyorum. 14 yılda bu ülkenin hangi sorununu çözdüler. Çiftçi hayatından memnun değil. Esnaf memnun değil, çalışan işçi hayatından memnun değil, Allah aşkına kim hayatından memnun. Bakıyorsunuz, sorun boyumuzu aşmış vaziyette. O zaman hepimize düşen temel bir görev var. O görev, oturup sağduyuyla düşünmektir. Hepimiz düşüneceğiz. 14 yıldır eğer ki bir ülke böyle yönetiliyorsa bu işin sorumlusu kimdir. Düşünmeye, sorgulamaya ihtiyacımız var. Bunu yaptığımız zaman sandığa giderken bilinçli oy kullanmış oluruz" dedi.
Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik ve vatandaşlarla birlikte açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından Kılıçdaroğlu’na Taşpınar el yapımı kilim hediye edildi. Kılıçdaroğlu, daha sonra beldedeki vatandaşları gezerek beldeden ayrıldı.
(İHA)