CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK’yla bağlantılı oldukları gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlere ve devleti ‘güneydoğuda katliam yapmakla’ suçlayan akademisyenlere destek çıktı.
Parti Meclisi Toplantısı öncesi konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK’yla bağlantılı oldukları gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlere destek verdi. Kılıçdaroğlu, “11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla karşı karşıya kaldık. Neymiş bunlar terör örgütleriyle ilişkiliymiş. Bu kadar öğretmen terör örgütleriyle ilişkisi varsa siz 14 yıldır neredeydiniz? Bunları siz atamadınız mı? Tek nedeni var, bu öğretmenler sendikalı. Sendikalı olmak ne zamandır bir suç oldu?” dedi.

O AKADEMİSYENLERE DE DESTEK VERDİ
Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamındaki gözaltıları ‘cadı avı’ olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, devleti ‘güneydoğuda katliam yapmakla’ suçlayan akademisyenleri de savundu. “Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi…” maddesinin yer aldığı bildiriye imza atan akademisyenlere destek veren CHP lideri, “Siz kalkıyorsunuz üniversite hocalarını bildiriye imza atmışlar diye hapse atıyorsunuz. Bildiriye 15 Temmuz öncesi imza atmışlar. 15 Temmuz’dan sonra darbe ile hiç ilgisi olmayan olayda hapse atıyorsunuz, üniversite ile ilişkisini kesiyorsunuz. Bunun ahlaki, hukuki yönü nedir?” diye konuştu.
(İHA)