CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde sel felaketinin yaşandığı Antalya’nın Manavgat ilçesinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, zararın ödenmesinin CHP olarak takipçisi olacaklarını söyledi.
CHP’nin TBMM Grubu, 5.Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde sel felaketinin yaşandığı Manavgat ilçesinde esnafı ziyaret etti. Bir esnafın deposundaki hasarı inceleyen Kılıçdaroğlu, çocuklarla da yakından ilgilendi.
Ziyaretin ardından gazetecilere değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu; "Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçenin tarihinin en büyük yağışını aldığını söyledi. Esnaf gerçekten büyük zararla karşı karşıya. AFAD’ın bazı tespitler yaptığı ifade edildi. O yetkilileri kutluyorum. Ama tespit edilen zararın bir an önce karşılığının ödenmesi lazım. Sadece esnaf değil, otellerde de ciddi zararlar var. Çiftçilerin zararları var. Biz mecliste bir araştırma komisyonunun kurulması planlıyoruz. İktidar partisi de buna destek verirse, zarar daha objektif şekilde tespit edilir. CHP olarak zararların ödemesi için de takipçi olacağız. Bu yıl turizm sezonunun durgun geçtiği ifade edildi. Dolayısıyla hem sezonun durgun geçmesi hem de afetin yaşanması ciddi bir sorun. Bazı esnaf arkadaşlarımız bu bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini istedi. Hükümetin bu tutumunun menfi olduğunu biliyoruz. Ama sonuçta esnaf can kaybı olmadığı için şükrediyor" dedi.
Manavgat Belediye Başkanı Sözen’in felaket anında canla başla çalıştığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Çok sayıda mağduru otellere yerleştirdi. Sorunlarına çözüm üretmeye çalıştı ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni yanında göremedi. Göremediği için de son dedece üzgündür. Özellikle bazı su kanallarının zamanında temizlenmesi gerekiyordu. Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra alt yapı tümüyle Büyükşehire devredilmiştir. Büyükşehir öyle anlaşılıyor ki bu alanda görevini biraz ihmal etti. Umarız bundan sonra böyle bir şey olmaz" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından kaldığı otele döndü.
(İHA)