CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “2 milyon Suriyelimiz var. Şimdi Meclis’e tasarı getirmişler, yabancıların çalıştırılması için yasa tasarısı. Sanki Türkiye’de çalışacak kimse yok” dedi.
Partisinin düzenlediği mitingde Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetini eleştirdi. “Bu ülke büyüyorsa herkes nasibini alacak” diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Allah aşkına bu esnaf nasıl kazanacak? Refah tabana nasıl yayılacak? Kırıkkale’de 48 bin emekli var, Türkiye’de de 11 milyonu aşkın emekli var. Refahı tabana yayacağız dedik, bir avuç insan zenginleşmemeli. Vatandaş büyümeden payını alıyor mu? Tepede bir avuç insan alıyor. Yıl 2002, Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye servetinin yüzde 39’una sahip. Yıl 2013, Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’nin servetinin yüzde 54’üne sahip. Vatandaş refahtan pay almıyor. Bunu 77 milyona yansıtacağız, bu ülke büyüyorsa herkes nasibini alacak. 2 milyon Suriyeliye para var, yandaşa para var, emekliye gelince para yok. Emekli kardeşim şunu söyle, ‘herkese para var emekliye yok diyorsun, kusura bakma 7 Haziran’da da benden sana oy yok’ diyeceksin. Türkiye, bölgesinin en güçlü ülkesi, bunu ben de biliyorum. Peki emekliye gelince niye fakir oluyor? Onlar ceplerine çalışıyorlar, ben size. Ben kendimden bahsettim, 7 çocuklu bir aileden geliyorum, yolsuzluk nedir bilmem. Ama yoksulluk nedir bilirim. Evde tencere kaynamayınca kadının yaşadığı sıkıntıyı bilirim, bu yüzden CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor. Bu mazotla çalışan çiftçi alın terinin karşılığını alamaz. Sözüm söz, çiftçi için mazot 1 buçuk lira olacak. Yine itiraz ediyorlar, petrol dışarıdan geliyor. Ben de biliyorum. Onların bilmediği bir şey var, ben 27 buçuk yılımı devlette bu işlere harcadım. Vergi nasıl toplanır, harcamalar nasıl yapılır, kul hakkı nasıl yenmez en iyi ben bilirim. Mazotun rafineri fiyatı 1,21 kuruş, ben 1 buçuktan vereceğim diyorum, zarar eden yok"
"Siyasetin görevi vatandaşın derdini çözmektir" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için çalıştığını, kendinin ise halk için çalıştığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Onlara Kırıkkale’den sesleniyorum, yakutta, incide, mücevheratta ÖTV ve KDV’yi sıfırladın, bir şey dedik mi? Sen yakutta, ben çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Kırıkkale’de binlerce insan çalışırdı, şimdi o fabrikalarda 100-150 kişi çalışıyor. Yazık günah değil mi? Burada insanlar yaşamıyor mu? Neden göç veriyorlar? Bunlar geldiler her şeyi sattılar, şimdi abileri çıkmış diyor ki ‘3 yıldır ekonomi patinaj yapıyor’, yeni mi farkına vardınız?. Bu millet kavgadan bıktı, siyaset kavga aracı değildir. Siyaset zenginleşme amacı değildir. Siyasetin görevi vatandaşın derdini çözmektir. Size bir şey söylüyorum, Davutoğlu, Erdoğan için, ben ise halk için çalışırım. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyasetin görevi halkın sorunlarını çözmektir. Bunlarda vicdan yok” dedi.

"YENİDEN TARİH YAZMANIZ LAZIM"
Siyasette yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İşsiz kardeşlerime ve ailelerine sesleniyorum. Bu gidişattan sıkıldınız, yeniden bir tarih yazmamız lazım. Namuslu siyasetin önünü açmamız lazım, yolsuzluklardan sıkılmadınız mı? Biz onlara benzemeyiz, yeni bir sayfa açtık. Kavga etmiyoruz, onlar başka dertlerle uğraşıyorlar. Benim derdim vatandaşın cebi ne zaman para görecek. Dün İstanbul’da yüzyılın projesini açıkladık. Anadolu’yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getirecek. Ankara’daki beyler bile proje yanlıştır diyemiyorlar. Çünkü biz proje sunarsak her kuruşunu hesaplarız, neyi nasıl yapacağımızı söyleriz. Türkiye güçlü ülke biliyorum ama yalnız bırakılan, komşularıyla kavga edilen bir ülke olmaz. Herkes kazanacak. Herkesin işi, aşı olacak. O nedenle sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum” diye konuştu.
İşsizlik ve yoksulluk sorunlarının 13 yıldır çözülmediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Devlet öfkeyle, ön yargıyla yönetilmez. Devlet herkesi kucaklar. 2011 seçimlerinde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaş varsa onu ikna edeceksiniz. 13 yıl kredi açtık, 2002’de doğan çocuk bugün 13 yaşında. İşsizlik, yoksulluk sorunları çözülmedi. Atama bekleyen öğretmenler var, 2 milyon Suriyelimiz var. Şimdi Meclis’e tasarı getirmişler, yabancıların çalıştırılması için yasa tasarısı. Sanki Türkiye’de çalışacak kimse yok. 6 milyon 250 bin işsizin var, önce bunlara iş bul, ondan sonra dışarıdan gelen adamlara iş verirsin. Bunlar Türkiye’nin gerçeklerini görmüyor” dedi.
Konuşmasının ardından partisinin adaylarını tanıtan Kemal Kılıçdaroğlu, miting alanını dolduran vatandaşlara karanfil dağıtarak kentten ayrıldı.
(İHA)