CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seferihisar Belediyesi Yaratıcı Yazarlık Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek ve Türkiye’nin önemli sanat kuruluşları ve sanatçılarıyla yapılacak olan ’Türkiye Sanat Çalıştayı’na katılacak.
Seferihisar Belediyesi’nin yer tahsisi ettiği ve binası 19 Mayıs Üniversitesi tarafından tamamlanan Yaratıcı Yazarlık Merkezi, Üniversite’de yaşanan kadro değişikliklerinin ardından yapılan yeni protokolle tamamen Seferihisar Belediyesi’ne devredildi. Merkezin yeni kimliğiyle açılışı 11 Ağustos Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek. Açılışın ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP Bilim-Yönetim-Kültür Platformu ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla düzenlenecek ’Türkiye Sanat Çalıştayı’na katılacak.
Çalıştayla ilgili açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Aynı gün iki önemli olayı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğiz. Yaratıcı Yazarlık Merkezimiz, akademisyenlerin, sanatçıların, yazarların fikir üreteceği bir merkez olacak. Bu açılışı çok önemli bir çalıştayla başlatıyoruz. Temel özgürlüklerin, insan hakları ve gerçek demokrasinin tehdit altında olduğu, toplumun cepheleştirildiği, demokratik kazanımların elimizden alındığı bir dönemden geçmekteyiz. Belki de her zamankinden daha fazla özgür düşünceyle fikir üretmeye, toplumu sanatla, kültür ve edebiyatla buluşturmaya ihtiyaç var. Çünkü büyük belirsizliklerin yaşandığı, bu kaotik ortamda, kültür ve sanatın ışığıyla yolumuzu aydınlatmak ve geleceği yeniden şekillendirmekten başka çaremiz yok. Cumhuriyet Halk Partisi işte bu nedenle bir inisiyatif geliştirerek, Türkiye’nin sanat üreten öncü temsilcilerini bir araya getirerek bir çalıştay düzenliyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek bu çalıştaydan, Türkiye için uygulanabilir bir yol haritası çıkartılacak ve yapılacak çalışmalar bir sonuç bildirgesiyle açıklanacaktır. Seferihisar olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın onurunu taşıyor, başta Genel Başkanımız ve organizasyonu gerçekleştiren Pof. Dr. Onur Bilge Kula’ya, CHP’nin bu konuda çalışan Genel Başkan Yardımcılarına, danışmanlarına, yöneticilerine, katılacak tüm sanat ve bilim insanlarına şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyoruz" dedi.

BİRÇOK İSİM KATILACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılımıyla gerçekleşecek Çalıştayda CHP Genel Merkezi’nden CHP BYKP Başkanı Onur Bilge Kula, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP PM Üyesi Sera Kadıgil, yer alacak. Katılacak Sanat ve Bilim İnsanları; Gazeteci, Yazar Doğan Hızlan, Yazar Gürsel Korat, Yazar Adnan Binyazar, Yazar-Şair Metin Celal, Yazar Erendiz Atasü, Yazar Ahmet Ümit, Yazar Şeyhmus Diken, Gazeteci, Yazar Selim Esen, PEN Türkiye Merkezi Eski Başkanı Tarık Günersel, Cumhuriyet Yayınları Genel Müdürü Turhan Günay, Tiyatrobilimci, oyuncu, yazar, yönetmen Özdemir Nutku, Yazar İbrahim Karaoğlu, Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmeni Yücel Erten, Tiyatro ve Sinema oyuncusu Orhan Alkaya, Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü, Tiyatro Sanatçısı, Yazar Eren Aysan, Ressam Zafer Gençaydın, Yazar, Sanat Eleştirmeni Kaya Özsezgin, Akademisyen, Yazar, Ressam Prof. Dr. Hüsnü Dokak, Ressam Hanefi Yeter, Devlet Opera ve Balesi Eski Genel Müdürü Rengim Gökmen, Müzik Araştırmacısı, Yazar Ahmet Say, Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Tilbe Saran, Andante Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Serhan Bali, Sinema Eleştirmeni Vecdi Sayar, Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Heykeltıraş Filinta Önal, Fotoğraf Sanatçısı Mahmut Turgut, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven yer alacak.
(İHA)