CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP içerisinde özellikle Karadeniz’deki çevre sorunlarına odaklı bir çalışma komisyonu oluşturulması yönünde bir talimat verdi" dedi.
Onur, Karadeniz’deki yerel çevre platformlarıyla birlikte TBMM Basın Kapısı önünde düzenlediği basın toplantısında, heyetin dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun CHP içerisinde özellikle Karadeniz’deki çevre sorunlarına odaklı bir çalışma komisyonu oluşturulması yönünde talimat verdiğini açıklayan Onur, heyetin ayrıca Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ile Çevre Komisyonu başkanlarıyla da görüştüğünü ve brifing verdiğini belirtti. Melda Onur, Kılıçdaroğlu’nun CHP içerisinde özellikle Karadeniz’deki çevre sorunlarına odaklı bir çalışma komisyonu oluşturulması yönünde kendisine bir talimat verdiğini dile getirerek, "Konuyla ilgili bölgedeki milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımızla birlikte bir komisyon oluşturup Batı Karadeniz’den Doğu’ya kadar adım adım gezip tek tek sorunları tespit edip bir rapor oluşturacağız" dedi.

"GEZİ RUHUYLA, SOMA’NIN ÖFKESİYLE DEVAM EDECEĞİZ"
Ellerinde "Termiksiz yaşam istiyoruz", "Amasra’yı seviyoruz, termik santral istemiyoruz" yazılı döviz açan gruba CHP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan da destek verdi. Platformlar adına ortak basın açıklamasını ise Arhavi Doğa Koruma Platformu’ndan Nazlı Demet Uyanık yaptı. Ereğli’den Arhavi’ye, Amasra’dan Rize’ye, Sinop’tan Ordu ve Fatsa’ya kadar yapılmak istenen projelerin doğayı, kültürü, tarihi ve yaşamı yok edecek uygulamalar olduğunu iddia eden Uyanık, "Metin Lokumcu’nun yolunda Gezi’nin ruhuyla, Soma’nın öfkesiyle mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.
(İHA)