CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’lileri ve tüm yurttaşları, Suriye ile Irak’ta büyük bir trajedi yaşayan Ezidi, Türkmen, Süryani, Kürt, Arap ve tüm etnik-dini inanç gruplarından sivillere yardıma çağırdı.
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili olarak yaptığı yardım çağrısı şöyle:
“Suriye ve Irak’ta mezhepçilik temelinde yürütülen insanlık dışı kanlı çatışmalarda her gün onlarca sivil öldürülüyor, yüz binlercesi de yerini-yurdunu terk etmek zorunda kalıyor. Gerek Suriye, gerekse Irak’ta Ezidi, Türkmen, Süryani, Kürt, Arap ile, diğer tüm etnik ve dini inanç gruplarından siviller büyük bir trajedi yaşıyorlar.
Bu kanlı sürecin sorumlularını kınar ve mevcut her platformda sorumlulardan vahşetin, zulmün hesabını sorarken, yaşanan vahşetin mağdurlarını da gözardı etmemeli, bu trajediye sessiz kalmamalı ve elimizden gelen her türlü yardımı yapmalıyız.
Suriye’de, Irak’ta savaştan kaçan veya hâlâ o kanlı çatışmaların ortasında yaşam mücadelesi veren tüm insanlara, inanç, etnik aidiyet, mezhep farkı gözetmeksizin elimizi uzatalım, gerekirse bir lokma ekmeğimizi, bir yudum suyumuzu onlarla paylaşalım. Komşumuz aç yatarken tok kalmayı içimize sindiremediğimizi gösterelim.
Bu nedenle ulusal ve uluslararası organizasyonlar tarafından yapılan yardım çağrılarına, düzenlenen kampanyalara, olanağı bulunan tüm yurttaşlarımızı katkıda bulunmaya davet ediyorum. Başta belediyelerimiz olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm üyelerinin, bu konuda ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerinden eminim.
Altını çizerek tekrarlıyorum, Suriye ve Irak’ta büyük bir trajedi yaşayan, sığındıkları yerlerde bir lokma bir hırkaya muhtaç Ezidilere, Türkmenlere, Süryanilere, Kürtlere, Araplara, tüm etnik ve inanç gruplarından sivillere yardım partililerimizin, yurttaşlarımızın ve insanlık aleminin bir görevidir, sorumluluğudur. Herkesi bu görevini yerine getirmeye, sorumluluğunun gereği olarak yardım etmeye çağırıyorum.”
(İHA)