Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulundaki konuşmasına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerini kale almadı.
27. muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel kurulunda yaptığı konuşmaya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı eleştirilere sert cevap verdi. Kılıçdaroğlu’nun, “BM’de dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil” dediğini belirten Erdoğan, “Bilmiyor ki benim her muhtarım kendi mahallesinin lideridir. Bilmiyor ki benim her muhtarım bir dünya lideri seviyesinde bilgiye, birikime, kabiliyete, dirayete sahiptir, çünkü seçilmiştir. Muhtarı küçümseyen, halkı küçümseyen, ülkesini küçümseyen bir siyasi parti liderinin ne kendi partisine ne de bu millete hayrının dokunması mümkün müdür? Ondan sonra diyorlar ki ’14 yıldır bu ülkede iktidar niye değişmiyor?’ Ana muhalefetin her gün halka hakaret ettiği, halkı ve temsilcileri küçümsediği bir yerde iktidar nasıl değişecek. ‘Kader gayrete aşıktır’ derler. Bunlarda gayret yok ama kaderlerine isyan hat safhada” dedi.
Erdoğan konuşmasının sonunda, “BM Genel Kurulunda biz 14 yıldır hitap ediyoruz. BM Genel Kuruluna hitap etmekten nasibini almamış olan bir kişinin bu konudaki değerlendirmesini kale almaya gerek yok. Ben sizlerle birlikte yürümekten, adımın sizlerle birlikte anılıyor olmasından gurur duyuyorum” diye konuştu.
(İHA)