Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Bazı isimlerin gazetecilikten dolayı değil, özellikle FETÖ’nün kalemşörlüğünü yaptığı için, yargısız bir infazı yaptığı için, partimizde haklı bir talep, haklı bir tepki duymuştur. Genel başkanımız bu haklı tepkiyi, mesajı almıştır” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Denizli’de, partililerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, geçtiğimiz günlerde partisinin Adana’da yaptığı mitingde ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklu gazetecilerin isimlerinin anılması konusunda verilen tepkilerin haklı olduğunu söyledi.
İnsan Hakları Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Çiçek, “2009’dan itibaren yaşadığımız kumpas davalarında, arka planı neydi, bu arka planda kimler görev aldı. Tabi Adana’da eleştirilen isimler konusundaki, bir eleştiri var. yoksa basın özgürlüğünü, gazetecileri tutuksuz yargılanmasını gerektiğini, siyasetçilerin, milletvekillerinin tutuksuz yargılanması gerektiğini, insan hakları olarak savunuyoruz. İlkesel olara savunuyoruz. Ancak oradaki bazı isimlerin gazetecilikten dolayı değil, özellikle FETÖ’nün kalemşörlüğünü yaptığı için, yargısız bir infazı yaptığı için, partimizde haklı bir talep, haklı bir tepki duymuştur. Genel başkanımız bu haklı tepkiyi, mesajı almıştır. Dolayısıyla bu tür suça bulaşmış kişilerin alkışlanması gibi bir eylem, olamayacaktır. Gazetecileri ve milletvekillerinin tutuksuz yargılanması gerektiğini her ortamda vurgulayacağız. Çünkü bu gün ‘Dünya İnsan Hakları Günü’dür” şeklinde konuştu.
Cezaevinden çıktıktan sonra avukat ve kızı İrem Çiçek ile birlikte, kendisine kumpas kuran, kendilerini mağdur eden kişilerle ilgili bir liste yaptıklarını belirten Çiçek, “Hakim savcıdan, gizli tanığa kadar. Bilir kişilere kadar ve bunun içinde siyasetçiler de vardı. Bunların içinden siyasetçiler hariç, hepsi içeriye girdi. Hepsi kelepçeyle hesap gününü bekliyorlar. Silivri, Sincan çeşitli ceza evlerinde, sadece siyasetçiler dışarıdadır” konuştu.
AK Parti ile MHP’nin Anayasa konusunda uzlaşmasını değinen Çiçek, “Şimdi MHP ile iş birliği yapıyorlar. Yakın gelecekte onlarla çatışma içine, siyasi mücadele içine gireceklerine inanıyorum” iddiasında bulundu.
Daha sonra konuşan ve Denizli’deki FETÖ soruşturmasında tutuklananların iddianamelerin hazırlanması ile ilgili konuşan CHP Denizli İl Başkanı Haşim Teoman Sancar, “Bugün itibari ile Denizlimizdeki iddianamelerin biran önce hazırlanarak, varsa mağdurların mağdur oldukları varsa suçluların suçlu olduklarını biran evvel ispatlanarak insanların itibarlarını insanların psikolojilerini insanların ruh hallerini insanların maddi ve manevi konumlarını rezil rüsva duruma sokmalarına gerek yok. Bugün FETÖ ile ilgisi olanlar ve olmayanları herhalde ayıklayacak olan makam adliyeler, hakimler ve savcılardır’’ dedi.
(İHA)