AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Kılıçdaroğlu’nun KHK’ları Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olması eylem ve söylem farklılığı olduğunu gösterir. Kılıçdaroğlu’nun Anayasa Mahkemesi kararını tekrar gözden geçirmesi lazım" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret ederek 15 Temmuz gecesi ve sonrasında gösterdiği duruştan dolayı Vali Toprak’a teşekkür etti.

“BUGÜNE KADAR HİÇBİR DEVLET BAŞKANINDAN BU CÜMLELERİ İŞİTMEDİM”
Ziyarette gündeme dair de önemli açıklamalarda bulunan Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki konuşması ile ilgili olarak, “Birleşmiş Milletler 71. Genel Kurulunda Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşma tarihe not düşülecek çok önemli bir konuşmaydı. Ben son 7-8 yıldır Birleşmiş Milletler genel Kurulu’na katılmış birisi olarak bu güne kadar hiçbir devlet başkanından bu tonda, bütün dünyaya rest çeken ve herkese mağdurun yanında yer alması gerektiğini söyleyen cümleleri hiç işitmemiştim. O cümleleri, ülkemizin liderinden duymuş olmak bizim bir kez daha göğsümüzü kabarttı” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ OHAL’İ 3 AYDA BİTİRMEK AMA GEREKLİ GÖRÜLÜRSE UZATIRIZ”
Çalık, Olağanüstü Hal sürecinin uzatılması konusuna da değinerek, “15 Temmuz sürecinden sonra OHAL süreci ile birlikte başta FETÖ olmak üzere diğer terör örgütleriyle mücadele edebilmek için çok önemli tedbirler alındı. Bu süreçte biz hükümet olarak sıfır hatayla ve kimseyi mağdur etmemek için mücadele ediyoruz. FETÖ ve diğer terör örgütleri ile bağlantısı olanların kurum ve kuruluşlarla olan bağlantıları kesilecek ve bu mücadelemizi sonuna kadar sürecek. Fransa’da bir saldırı sonucu 6 aylık OHAL kararı alındı. Bizim bayrağımız, ezanımız ve vatanımız tehdit altındayken aldığımız OHAL kararı ise 3 aylık. Cumhuriyet tarihinden beri ilk defa bu kadar büyük bir saldırıya maruz kaldık. Bizim hedefimiz üç ayda OHAL’i bitirmek ama gerek görüldüğü zaman uzatılması için de karar alınacaktır” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN AYM KARARI EYLEM VE SÖYLEM FARKLILIĞINI GÖSTERİR”
Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun OHAL kapsamında alınan bazı KHK’ları AYM’ye taşıyacak olması ile ilgili olarak ise “Baştan itibaren alınacak tedbirler konusunda hemfikirken şimdi FETÖ mensuplarını temizlenmesi için yapılan çalışmalar da dahil olmak üzere çıkarılan KHK’ların Anayasa Mahkemesi’ne götürülecek olması eylem ve söylem farklılığı olduğunu gösterir. Tüm siyasi partilerin terör örgütleriyle ortak mücadeleye sonuna kadar destek vermesi lazım, Kılıçdaroğlu’nun Anayasa Mahkemesi kararını tekrar gözden geçirmesi lazım” şeklinde konuştu.

“ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN KONU YENİ ANAYASA VE YÖNETİM ŞEKLİDİR”
Çalık, son günlerde gündeme gelen ‘Yedek Milletvekili’ konusunu da değerlendirerek “Geçmiş dönemde bunlar çok konuşuldu. Şu anda bununla alakalı görüşmeler devam ediyor. Yedek milletvekili olabilir mi, olabilir. Ama hepimizin üzerinde durması gereken hadise yeni bir anayasa ve yeni bir yönetim şeklidir” ifadelerine yer verdi.
(İHA)