AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Bütün dünya Aylan bebeğin cesedini sahilde görene kadar mülteci sorununu izledi. Aylan bebeği gördükten sonra da meselelerin çözümüne dair bir şey söylemiyorlar. Çünkü yeni bir dünya kuracak vizyonları yok" dedi.
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Yeni Bir Kuşak Yetişiyor" isimli toplantıya katıldı. Programa Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve AK Partili gençler katıldı. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Hepinizin gözlerinde geleceğin Türkiye’sini görüyoruz. Hepinizin coşkulu seslerinin arasında ümmetin kurtuluşunu görüyoruz. Sizleri görünce gençlik günlerimi hatırladım. O zamanki bizim coşkumuzla sizlerin bu salondaki bu coşkunuzun arasında hiçbir fark yok. AK Parti çatısı altında sürdürdüğümüz bu mücadele kuru bir siyaset davası değildir. Bunu burada ispat ettiğiniz için de sizlerle gurur duydum. Biz 40-50 sene evvel yeni bir dünyayı kuracağız, yeni bir Türkiye’yi kuracağız diyorduk. Şimdi sizler de aynı şeyi söylüyorsunuz. 150 senedir aynı şeyi söylüyoruz. Bir taraftan bu milleti tek tip haline getirmeye çalışan bir hanedan, ona karşılık da ‘Biz yeniden güçlü bir millet olarak ayağa kalkabiliriz’ diyen bizler vardık. Bir tarafta Cumhuriyet Halk Fırkası ile günümüze kadar gelen anlayış diğer tarafta da insanların eliyle kurulan bizim anlayışımız. Türkiye’de bu mücadele fikir alanında verildi. Çok fazla insanımız yoktu. Şehirlere çıkacak çok sayıda adamımız yoktu. Sabırla, inatla, inançla mücadele verildi. Büyük bir siyasi mücadele verildi. Arkasından tek parti dönemi geldi. Farklı şey söylenmesi yasaktı o zaman. Çok parti dönemi geldiğinde bu mücadeleyi çok şükür bugünlere kadar getirdik. Rahmetli Menderes’le, rahmetli Turgut Özal’la, rahmetli Erbakan’la ve Recep Tayyip Erdoğan’la bugünlere kadar geldik. Sizin aranızdan nice büyük insanlar çıkacak. Bu davanın öksüz olmadığını, sadece kuru bir cihangirlik davası olmadığını, sadece bir siyasi partinin iktidarından ibaret olmadığını gösteriyorsunuz. Bir fikrin sürekliliği içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Siz de sizden sonrakilere bu davayı bırakacaksınız” dedi.

“MÜLTECİ SORUNUNU ÇÖZECEK PERSPEKTİFLERİ YOK”
Suriye’de yaşanan mülteci sorununa da değinen Kurtulmuş, “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki her gün Ege’de Akdeniz’de onlarca masum insan denizden toplanıyor. Bu insanlar savaştan, zulümden, ölümden kaçıyor. Yarım bardak su yarım lokma ekmek için çoluk çocuğunu uyduruk bir bota bindirip Avrupa’ya gitmeye çalışıyor. Bu insanlara Türkiye dışında başka kimse sahip çıkmıyor. Bütün dünya izledi. Ta ki Aylan bebeğin cesedini sahilde görene kadar. Aylan bebeği gördükten sonra meselelerin çözümüne dair bir şey söylemiyorlar. Çünkü yeni bir dünya kuracak vizyonları yok. Bize de diyorlar ki 3 milyar verelim de siz bakın bunlara. Biz kimseden para istemiyoruz. Bizim paramız onlar kadar olmayabilir ama onlardan çok daha büyük gönlümüz var. 2 milyon 700 bin Suriyeli var. Bunlar 500 bin mülteci aldığı zaman bu insanları nereye koyacağız diyorlar. Mülteci meselesini nasıl çözeceklerine dair bir fikirleri yok. Suriye’de bir savaş yok. Savaşı çözecek perspektifleri de yok. Bu yüzden dünyanın bütün orduları Suriye’ye geldi. Ukrayna’da kriz var. Ukrayna krizini Avrupa’nın göbeğinde çözemiyorlar. Çözmeleri mümkün değil çünkü nasıl çözeceklerini bilmiyorlar. Dünyada şu anda en zengin yüzde 0.83’ü dünyadaki servetin yüzde 44’üne sahip. Dünya sistemi bu kadar adaletsizlikle doluyken, ne Suriye’yi çözebilirsiniz ne mülteci meselesini ne de bir başka meseleyi çözebilirsiniz. Heyecanınızı anlıyoruz ama sorumluluklarınızın da farkında olun. Bugün dünya Türkiye’nin ortaya koyacağı fikirlere muhtaçtır” şeklinde konuştu.

“DAEŞ’LE SAVAŞIYORUM DİYEN UÇAĞINI KAPIP GELİYOR”
Bugün Türkiye’nin ve dünyanın en büyük problemlerinden biri haline gelen terör sorununa da değinen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “İnsanların hiçbir şekilde bir diğerinden üstün olmadığı hiçbir şekilde oligarşik bir yapıdan dolayı güç elde etmediği bir dünya. Niye Suriye sorunu çözülemiyor. Çünkü BM’de 5 ülkeden biri veto ettiği zaman hiçbir karar alınamıyor. 5 ülkenin canı can da kalan 195 ülkenin canı can değil mi? Şimdi bütün dünyanın büyükşehirlerinde her taraf ranttan geçilmiyor. Ama biz komşusunun güneşini kapatmayı kul hakkı olarak gören bir milletiz. İşte buna irfan mektebi derler. Bu irfan mektebi sayesinde İslam ikinci büyük koşusunu Anadolu topraklarında yaptı. Rumeli’de yaptı. Biz ülkelerin işgal edilmesini, ülkelerin ekonomik çıkarları yüzünden savaşların çıkmasını istemiyoruz, vekalet savaşları yüzünden terör örgütlerinin insanların canını yakmasını istemiyoruz. Görüyorsunuz IŞİD denilen bir bela. Adında İslamı kullanıyor ama İslamla hiçbir alakası yok. Bizim irfan mektebimizde savaşın bile bir hakkı olduğu öğretilir. Bizim ecdadımız savaşta kendisine kılıç çekmeyen hiç kimseye o şehri fethettikten sonra kılıç çekmezdi. Şimdi birileri İslam adına kafa kesiyorlar. Peki onlara bu silahları kim veriyor? Onlara dünyanın dört bir tarafında bu katliamları kim yaptırıyor. DAEŞ’le savaşıyorum diyen uçağını kapıp geliyor Ortadoğu’yu bombalıyor. Peki bu DAEŞ, PKK nereden çıktı. Bunlara kim lojistik destek veriyor? Kim destekliyor? Bu sistemin ortadan kaldırılması terörün de ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır. Terörden yakınıyorsunuz. Peki El-Kaide nasıl ortaya çıktı? Eğer Afganistan önce Amerikalılar sonra Ruslar tarafından işgal edilmeseydi El-Kaide ortaya çıkmayacaktı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BU COĞRAFYANIN KİLİT TAŞIDIR”
Terörün sebeplerine ve sonuçlarına da değinen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş, “Olan bu coğrafyada olan Müslümanlara oluyor ve dünyada gücü elinde bulunduranlar da bundan son derece memnun. Sadece güç paylaşımında bulunuyorlar. O yüzden sevgili Ak Gençler, sizden başka Yeni Dünya diyen yoktur. O yüzden bu fikre sahip çıkın. Bu fikri siz büyüteceksiniz. Türkiye bu coğrafyanın amiral gemisidir. Türkiye bu coğrafyanın kilit taşıdır. İstiyorlar ki bu kilit taşı dağılsın ve bütün coğrafya yıkılsın. Bir asır evvel oynadıkları oyunun ikinci perdesini oynamak istiyorlar. 1916’da Birinci Dünya Savaşı bitti ve Osmanlı 4 buçuk milyon kilometrekareden şu anki 480 bin kilometrekareye küçüldü. Azınlıklara ırkçılığı aşılayarak 20 yılda Osmanlı’yı parçaladılar. Hep bu Türklerin elinde orduları kalmadı diye düşünüyorlardı. O zaman bu coğrafyayı, dünyanın kilit taşı olan bu toprakları ele geçirebileceklerini düşündüler. Ama sizin dedelerinizi unuttular. Çanakkale’de bu millet tekrar ayağa kalktı. Çanakkale şehitlikleri bana her gittiğimde başka bir şey anlatır. Sonra Kurtuluş Savaşı ile milletimiz ayağa kalktı. Savaşı kazananlar sonra cetvellerle sınırları çizdiler. Öyle bir böldüler ki bugünkü bu terör meselesinin altyapısını da o gün kurdular. Ondan sonra döndüler Osmanlı’dan 30 küsür tane devlet çıkardılar. Bu millet Yeni Türkiye yolunda çok büyük mesafe aldı. Sen misin mesafe alan dediler ve Gezi Parkı eylemlerini başlattılar. Yetmedi 17-25 Aralık operasyonları. O da yetmedi. Bu millet hala yeni bir Türkiye istiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ı seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak başa getiriyor. Yeni Anayasayı da bu millet yapacak. İnşallah başkanlık sistemini de tartışacağız. Her şeyi dışarıdan alan Türkiye’yi herkes ister. Ama siz kendi tank sanayinizi yapar, kendi denizaltınızı yapar, dışa bağımlı olmaktan çıkarsanız yeni Türkiye’yi kimse istemez” şeklinde konuştu.
Program, AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a Kocaeli hatıraları hediye etmesi ile sona erdi.
(İHA)