Bakan Bozkır, "AK Parti’siz bir hükümet olmayacağı ortaya çıktı. Ya CHP’yle kurulacak. Ya da MHP’yle kurulacak. Hükümet kurulamazsa tekrar milletin tercihini yapması için erken seçimlerin tekrarlanacağı bir ortama gireceğiz" dedi.
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, Sarıyer ilk ve ortaokulu bahçesinde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecisi Volkan Bozkır da katıldı. İftar öncesi vatandaşları selamlayan Bakan Bozkır iftar sonrası konuşma yaptı. Seçimlerin geride kaldığını belirten Bozkır, “Tabi gönül isterdi ki AK Parti bu seçimlerden yine hükümeti tek başına kurabilecek bir çoğunlukla çıksın. Ama milletin takdiri her şeyin üstündedir. Ve 56 milyon seçmenin olduğu bir ülkede, 46 milyon oy kullanılan bir ülkede seçimlerin hiçbir sıkıntı olmadan büyük bir başarıyla gerçekleştirilmiş olması bizim için kıvanç meselesi oldu” dedi.
Bakan Bozkır, “Seçim sonrasında uzun yıllar AK Parti iktidarının başarılarıyla bir anlamda eziklik hissetmiş ve bir türlü iktidara gelememiş bir gurup insanımız bazı partilerimiz heyecan içinde sanki AK Parti seçimleri kaybetmiş, sanki artık AK Partili bir iktidar olmayacak gibi bir havaya kapıldılar” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ BU SEÇİMLERDEN BİRİNCİ PARTİ OLARAK ÇIKTI”
AK Partinin seçimlerden birinci parti çıktığını anımsatan Bakan Bozkır, “19 milyon oy almış bir partiden bahsediyoruz. Ve İstanbul’da şayet 537 bin oy geçersiz olmasaydı, belki de oy oranı çok fazla daha olacaktı. Belki de tek başına iktidar kurulabilecekti. Ama seçim sonuçları bizleri yeni bir çaba içerisine girmeye, ülke için tekrar çalışmaya sevk ediyor. Meclis Başkanlığı seçimi bir Ak Partili çok değerli bir kardeşimizin Milli Savunma Bakanımızın meclis başkanı seçilmesi çok önemli bir adım oldu” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’SİZ BİR HÜKÜMET OLMAYACAĞI ORTAYA ÇIKTI
Önlerinde ki tabloda 3 ihtimalin olduğunu ifade eden Bozkır: “AK Parti’siz bir hükümet olmayacağı ortaya çıktı. Ya Cumhuriyet Halk Partisi’yle kurulacak. Ya da Milliyetçi Hareket Partisi’yle kurulacak. Şayet bu partilerden kaynaklanan nedenlerden dolayı hükümet kurulamazsa tekrar milletin tercihini yapması için erken seçimlerin tekrarlanacağı bir ortama gireceğiz” dedi.
(İHA)