EXPO 2016 alanında devam eden Kolombiya etkinliklerine katılan Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, demokrasi nöbetlerinin biteceği tarih olan 7 Ağustos tarihinin kendileri için de çok önemli olduğunu belirtti.
EXPO 2016 Antalya’daki Kolombiya Haftası renkli etkinliklere sahne oluyor. Kolombiya Kahvesi tadımı büyük ilgi görürken, Salsa müziğinin en önemli temsilcilerinden olan La 33 Grubu da bir konser verdi. Etkinliklere katılan Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra ise Kolombiya’nın Güney Amerika’nın en eski demokrasisine sahip ülkesi olduğunu, 1810’da başlayan özgürlük savaşlarının 7 Ağustos 1819’da bittiğini, bu sebeple Türkiye’de düzenlenen demokrasi nöbetlerinin biteceği tarih olan 7 Ağustos tarihinin kendileri için de çok önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin ve tüm dünyanın özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yanındayız, destekliyoruz” dedi.

KOLOMBİYA VE SALSA MÜZİĞİ
Büyükelçi Saadvedra’nın konuşmasının ardından 60 milyondan fazla satan albümleri ve 5 kıtada gerçekleştirmiş oldukları iki binden fazla gösteri ile 10 yıldan fazla bir süredir Salsa müziğini dünyaya duyuran Kolombiyalı orkestra “La 33” sahne aldı. Rock, Caz ve Reggae ritimlerinden etkilenen ve bu seslerin karışımından oluşan müzikleriyle dinleyenlere müzik ziyafeti sunan La 33 büyük beğeni topladı. 7’den 70’e tüm Kolombiyalıların Salsa yapmayı bildiğini, dertlerini tasalarını Salsa yaparak unuttuklarını belirten Büyükelçi Juan Alfredo Pinto Saavedra, EXPO vesilesi ile Türk halkına Salsa müziğinin ülkelerindeki en iyi temsilcilerinden biri olan La 33 grubunun konserini armağan ettiklerini belirtti.

“15 YILDIR SALSA MÜZİĞİ YAPIYORUZ"
Grubun gitaristi Sergio Mejia ilk kez Türkiye’de konser verdiklerini ve çok heyecanlı olduklarını belirterek, “15 yıldır Salsa müziği yapıyoruz. Salsa’nın kökü Küba ve Porto Riko’ya dayanır. Biz de bunu Avrupa saunduyla birleştirip insanlara sunuyoruz. İnsanlar çaldığımız müziği seviyor ve bizi dinlerken mutlu oluyor. Biz de onları eğlendirdiğimiz ve mutlu ettiğimiz için seviniyoruz. Çünkü hayat eğlenmeye değer ve biz de bunu insanlara yaşatabildiğimizi düşünüyoruz” dedi.

KOLOMBİYA’NIN ZİNGİNLİKLERİ EXPO’DA
Kolombiya Haftası kapsamında EXPO 2016 alanını ziyaret edenleri Kolombiya’da hissettiren iç bahçenin açılışı da yapıldı. Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, açılış kurdelesini birlikte kesti. EXPO’ların dünya genelinde çok önemli etkinlikler olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Saavedra, hafta boyunca Kolombiya’nın dünyaca ünlü kahvesini ve zengin biyoçeşitliliğini gösterme şansı bulacaklarını belirtti.

ETKİNLİKLERİN SÜRESİ UZATILDI
Gördükleri misafirperverlik ve dostluk karşısında çok mutlu olduklarını ifade eden Büyükelçi Saadvedra, ziyaretçilerin de Kolombiya bahçesine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Buradaki ilgiden çok memnunuz siz de görüyorsunuz. İnsanlar Kolombiya kahvesini tadıyor. Ülkemizle ilgili pek çok şey soruyor bize. Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in kitaplarını bile soran oluyor. Burada ülkemizi tanıtmamız açısından çok güzel bir olanak var. Bu nedenle bir hafta sürmesi planlanan Kolombiya Haftası etkinliklerini uzatma kararı aldık” dedi.

GENEL SEKRETER IŞIK’TAN BÜYÜKELÇİ’YE FİNCAN TAKIMI
Öte yandan, EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Fırat Işık, Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra onuruna ve beraberindekilere EXPO 2016 içerisindeki ZEST Restaurant’ta bir öğle yemeği verdi. Yemeğin sonunda karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, Büyükelçi Saadvedra’ya şakayık takdim ederken, Genel Sekreter Işık ise kahve fincanı seti ve EXPO 2016’nın sponsoru THY’nin EXPO logolu maket uçağını hediye etti.
(İHA)