MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "Yargıtay’ın MHP’nin olağanüstü kurultayına dönük onama kararı memnuniyet vericidir" dedi.
Aydın, MHP’nin olağanüstü kurultayına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay’ın MHP’nin olağanüstü kurultayına dönük onama kararının memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, "Ülkemize, milletimize, MHP ve Ülkücü Hareket’e hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Demokratik yollardan yürütülen bir hak arayışı sonuç vermiş ve bu örnek mücadele tarihe geçmiştir. Seçilmiş tek adam rejimine geçiş gündemdeyken, ülkücülerin sergilediği demokrasi mücadelesi son derece önemli ve anlamlıdır. Milliyetçilik ve demokrasiyi birbirinin ikiz kardeşi gören ülkücüler, milletimize büyük bir umut ve güven vermiştir" ifadesini kullandı.
"Ülkücü iradenin hukuki mücadelesinde temsilcilik görevini üstlenen çağrı heyetimiz onama kararı sonrası üzerine düşen vazifeyi elbette yapacaktır" diyen Aydın şunları kaydetti:
"Nihayet ülkücü iradenin karşısına çıkma kararı alan Genel Merkezimizin, seçimli olağanüstü kurultay kararına dönük hukuki yol haritasını kamuoyuna açıklaması ve ülküdaşlarımızı aydınlatması gerekmektedir. Hep birlikte tüzüğü değiştirip kurultayımızı toplayalım, gönül seferberliğini kurultayla birlikte başlatalım. Ulaşılmadık ve kucaklanmadık tek ülkücü ve tek vatandaş bırakmayalım. Başbuğumuza verdiğimiz sözü tutalım, ülkücüler olarak milletimizle el ele vererek en büyük eserim dediği MHP’yi iktidara taşıyalım. MHP’deki demokratik yarışın kaybedeni olmayacak, kazanan Ülkücü Hareket ve her şeyin en güzeline layık aziz Türk milleti olacaktır."
(İHA)