Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürt sorunu ifadesini kullanmanın ayrımcılık olduğunu söyledi.
Erdoğan, "Hala ille de Kürt sorunu diye bu işte direnenler kendilerini gündemde tutmak ve oy potansiyelini sağlayabilmek için bu adımı atıyorlar. Bunu Kürt sorunu diye ifade etmek, ayrımcılıktır ve ülkemizi bölmeye yönelik bir adımdır" dedi.
Kuveyt’e yaptığı resmi ziyareti tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Çözüm sürecine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " ’Kürt sorunu var’ demek artık ayrımcılıktır. Kürt sorunu, bizzat ’Kürt sorunu vardır’ diyenlerden kaynaklanıyor. Ülkemizde artık bir Kürt sorunu yoktur" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’de çözüm süreci derken biz sadece ülkemizdeki Kürt vatandaşlarımıza yönelik ele alırsak çok ciddi bir yanlışın içine düşeriz. Bu sorunlar demetinin tümü üzerinde bir çözüm sürecinden bahsediyoruz. Tüm etnik unsurların sorunları vardır benim ülkemde. Ülkeme de sadece Kürt değil Türk vatandaşlarımızın da sorunu var, Romen, Laz onların da sorunları var, bütün bu sorunlara yönelik ortaya çözümler koymamız lazım. Aynı şekilde Alevi vatandaşlar diyor ki şöyle böyle. Nedir sizin çözüm isteyen sorunlarınız. Şu ana kadar bütünleşmiş adeta bir sorun olarak bizim karşımıza gelen bir şey yok. 10 ayrı derneğin temsilcisini getirin, 10 ayrı sorunla karşınıza geliyorlar. Bunların çözümünü üretmek. Biz çözüm sürecine sadece çözüm süreci olarak başlamadık. Demokratik açılım milli kardeşlik projesi olarak başladık. Son olarak çözüm süreci olarak bunu taçlandıralım dedik. Ne zamana kadar devam eder, hala ille de Kürt sorunu diye bu işte direnenler kendilerine gündemde tutmak ve oy potansiyelini sağlayabilmek için bu adımı atıyorlar. Bunu Kürt sorunu diye ifade etmek ayrımcılıktır ve ülkemizi bölmeye yönelik bir adımdır" ifadelerini kullandı.
(İHA)