ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Milletimiz güçlü, yeni Türkiye'nin önemli bir aracı olarak gördüğü başkanlık sistemine inşallah çok büyük bir oranda destek olacak, sahip çıkacak, oy verecek." dedi.

Kurtulmuş, Ordu'nun Kumru ilçesinde yapımı tamamlanan tesislerin açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Kumru'ya kısa zamanda pek çok yatırımın yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, millete hizmeti en önemli şereflerden biri olarak kabul ettiklerini söyledi.

Ordu merkezdeki üniversite ve devlet hastanesi projeleri devam ettiğini belirten Kurtulmuş, "İnşallah bu ikisi birleştiriliyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Allah nasip ederse çok büyük bir hastaneyi Ordu'da inşa edeceğiz. İnşallah bunu önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Ordu'da sağlık hizmetlerinde fevkalade önemli bir noktaya gelmiş olacağız." açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, yeni Türkiye’nin temel noktalarından birinin devletle milletin kaynaşması olduğunu vurguladı.

Ekonomik ve siyasi istikrarın yeni Türkiye'nin bir diğer önemli maddesini oluşturduğuna işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ denilen eşkıya çetesi, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleri, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını yok etmeye çalışıyorlar. Bunların karşısında birliğimizi, dirliğimizi korumaya devam edeceğiz. Eğer Türkiye'de 15 Temmuz gerçekleşseydi, bugün Türkiye Suriye ve Irak’tan bin beter halde olacaktı. Bir iç savaşın fitili ateşlenecek, ülkemiz yabancı işgale hazır hale getirilecekti. Yeni Türkiye istikametinde sizlerin oyuyla, kararlılığıyla, AK Parti'nin bu konudaki cesareti ve dirayetiyle Türkiye, ekonomik ve siyasi istikrarını artırarak devam ettirecek.”

- Başkanlık sistemi çalışmaları

Başkanlık sistemi konusundaki çalışmalara da değinen Kurtulmuş, yakın zamanda halkın önüne referandum için sandık geleceğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'de daha etkin bir yönetim modelinin ortaya çıkması için, yönetimi tek elde toplamaya gayret edeceğiz. Başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı sistemi, adı önemli değil. Ama sonuçta ekin bir yürütmenin, güçlü bir yürütmenin, hızlı karar alan bir yürütmenin unsuru olarak başkanlık sistemi önünüze gelecek. Milletimiz güçlü, yeni Türkiye'nin önemli bir aracı olarak gördüğü başkanlık sistemine, inşallah çok büyük bir oranda destek olacak, sahip çıkacak, oy verecek." diye konuştu.

- "Türkiye'de ilk defa bir dizi bu kadar başarılı olmuştur"

Yeni Türkiye'nin bir diğer önemli hususunun da "Milletin tarihine, köklerine, değerlerine dönmesi" olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, TRT'deki Diriliş Ertuğrul dizinin bu manada vatandaşlar tarafından büyük ilgili gördüğünü aktardı.

Türkiye'de ilk kez bir dizinin bu kadar başarılı olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İzlendiği her akşam bir numara, özeti de ikinci. Neden başarılı? Millet, tarihini, köklerini bilmek istiyor. Millet, Diriliş Ertuğrul'u seyrederken 15 Temmuz akşamındaki ihanetin ne olduğunu daha iyi anlıyor. Bu topraklarda ne ihanetler gördük, onları bize anlatıyor. Ödül törenine çağırıyorlar, iyi, güzel. Ödül veriyorlar. Oraya çıkan bir adam, bir sürü hakaret ediyor. Yahu senin programını zaten kimse izlemiyor, senin ne dediğine de kimse kıymet vermiyor. Ama bu ne hazımsızlıktır. İstersen ödül ver, istersen verme. Diriliş'in ödülünü bu millet veriyor. Ama o tepki, tam da tipik bir eski Türkiye tepkisidir. Osmanlı'nın ismini duyunca tüyleri diken diken oluyor. Tarih deyince Hititler, Sümerler'den bahsedersen rahatsız olmaz ama tarih deyince Selçuklu'dan, Yavuz Sultan Selim'den, Sultan Fatih'ten bahsedersen rahatsız olur. 1453'ü, İstanbul'un işgal tarihi olarak görür. Eski Türkiye'nin zihniyeti. Ama yeni Türkiye, 1453'ün medeniyet tarihinin en önemli sayfalarından birisi olduğuna inanır. Siz bu desteği verdikçe, biz yolumuza devam edeceğiz. Kimisi bu tür hazımsızlıklarla, kimisi yukarıdan bomba atarak yolumuza çıkacak. Siyasetin gücü sizsiniz, yeni Türkiye'nin gücü, sahibi sizsiniz."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından alandaki çocukları kürsüye davet ederek, beraberindeki protokol birlikte, hizmete alınan tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Kurtulmuş, ilçede yapımı devam eden park, hastane ve okul inşaatlarını da gezerek bilgi aldı.

Kayadibi Sosyal Tesisleri’nde sivil toplum kurulu temsilcileri, muhtarlar, esnaf ve ilçedeki kanaat önderleriyle bir araya gelen Kurtulmuş, katılımcılara hitap etti ve onların sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, daha sonra Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Sercan Öklük'ün Fatsa'daki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.