ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiçbir kimse, böylesine büyük bir ihaneti bu topraklarda görmemiştir. Bu sadece Cumhuriyet tarihinin değil, Türk tarihinin, Anadolu tarihinin, bizim tarihimizin en ağır ihaneti, en kahpe ihaneti, en hain tuzağıdır. Elleri kurusun." dedi.

Kurtulmuş, Ordu'daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnen ve 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara hitap etti.

Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz’un sadece yakın tarihin değil, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna dikkati çekerek, meydanları dolduran, darbeye karşı direnen 79 milyona teşekkür etti.

Türkiye’de her ailede bir şehit ve gazinin bulunduğunu, pek çok kahramanlık destanlarının dinlendiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Çanakkale'de 72 düvele karşı, dünyanın bütün emperyalist güçlerine karşı, elinde değil topu tüfeği, uçakları, savaş gemileri, kazması, küreği dahi olmayan bir millet nasıl destan yazarmış Çanakkale'de gördük. Kafkas Cephesi'nde, Allahüekber Dağları'nda, Yemen'de gördük. Hep bize atalarımızdan, bu milletin ne kadar kahraman olduğunu dinledik. Bu millet, yeniden tarihteki ecdadı gibi, Sultan Alparslan'ın Malazgirt'teki orduları gibi, Sultan Fatih'in İstanbul surları önündeki ordusu gibi, Çanakkale şehitleri gibi, İstiklal Harbi gazileri gibi nasıl büyük bir millet olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi. Bu milletten Allah razı olsun. Böylesine kahraman bir millete sahip olduğumuz için, büyük bir milletin ferdi olduğumuz için Allah'a hamdolsun."

15 Temmuz gecesi genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla meydanlarda darbeye karşı direnen insanların mücadelelerine dikkati çeken Numan Kurtulmuş, "Bu cesareti gösterecek gerçekten başka bir millet yoktur. Bu milletin ferdi olmak dünyadaki her türlü payeden daha yüce, daha üstün bir payedir. Onun için Allah bizi büyük bir badireden atlattı, büyük bir badireden kurtulduk, uçurumun kenarından döndük." ifadelerine yer verdi.

- "Aziz milleti unuttular"

FETÖ'cü darbecilerin her şeyi planladıklarının görüldüğünü anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Hesap yapılmış. Tankları var, tüfekleri var, arkalarında sırtlarını sıvazlayan ağabeyleri var. Arkalarında bu Feto denilen, hoca kılıklı canavarın iplerini, maşalarını tutan esas eller var. Öyle mi? Her şey var. Hesap var, kitap var. Ama bir şeyi unuttular. Allah'ı unuttular. Sözde hep nasihat yapıyordu bu Feto. Hesap yapıyordu, dua ediyordu, ağlıyordu. Allah'ın hesabını unuttular. Bir şey daha unuttular. Aziz milleti unuttular. Bu milletin başında, 'Haydi, yürüyün meydanlara' dediği zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yollara döküleceğini unuttular, hesap edemediler. Hesaplar döndü. Çok acı bir hesap ama. Hiçbir kimse, böylesine büyük bir ihaneti bu topraklarda görmemiştir. Bu sadece Cumhuriyet tarihinin değil, Türk tarihinin, Anadolu tarihinin, bizim tarihimizin en ağır ihaneti, en kahpe ihaneti, en hain tuzağıdır. Elleri kurusun. 'Allah evlerine ateşler salsın' diye dua ediyor. O bedduanın tamamını, bu adama, bu adamın çetelerine söylüyoruz. Müslümanlıkta dua etmek de var, haddini bilmezlere beddua etmek de var."

- "Şimdi onlar, darbe yapmakla neyi murat ediyorsa tam tersi oluyor"

Türkiye'yi uçurumun kenarından, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milletin çekip aldığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu milletin kendi kaderini, çok daha güzel bir noktaya getirdiğini belirtti.

15 Temmuz darbesiyle Türkiye'nin bir kaosun içerisine sürüklenmek istendiğini, bir iç savaşın çıkartılmak istendiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Eğer o darbe olsaydı, bugün bu caddelerde rahat yürüyor olmayacaktık, bu toplantılarımız olmayacaktı. Belki bu ülke şehir şehir, kasaba kasaba gibi bölünecekti. Aynen Irak ve Suriye gibi. Arkasından da Türkiye'yi yabancıların işgaline hazırlayacaklar ve Türkiye yabancıların işgaline uğrayacaktı. Hesap buydu. Allah, hesaplarını bozdu." diye konuştu.

"Şimdi onlar, darbe yapmakla neyi murat ediyorsa tam tersi oluyor" diyen Numan Kurtulmuş, "Ne istediler? Türkiye bölünsün, parçalansın. Ortaya ne çıktı? Türkiye derlendi, toplandı, bütünleşti, kenetlendi, yek vücut oldu, bayrağının altında toplandı." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, darbecilerin siyasetin bölünüp parçalanmasını istediklerini dile getirerek, şimdi siyasetin derlenip toparlandığına vurgu yaptı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 7 Ağustos'ta, demokrasi mektebinin diplomalarının alınacağı o günde, bütün yurttaşların Yenikapı'da olacağını ve hep beraber demokrasiye bir kez daha sahip çıkılacağını da kaydetti.

(Sürecek)