Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin seçim vaatlerine yönelik, "Sırtında yumurta küfesi olmayanlar ne diyor, asgari ücreti ’şuralara getireceğim’ diyor, kuru sıkı atıp tutuyor" dedi.
Kuveyt’e yaptığı resmi ziyareti tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR"da gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
AK Parti iktidarlarının icraatlarını anlatan Erdoğan, muhalefetin seçim vaatlerine yönelik, "Vaat edilen asgari ücret 1 ila 5 bin lira ya çıktı. Biz iktidar olduğumuzda 2002’de asgari ücret 184 milyondu. Biz bu 184 milyona şahsiyet kazandırdık, 6 sıfırı attık, şahsiyet kazandı ve bugünlere geldik. Biz tuvalete 1 milyona gidiyorduk. Latife olsun. Biz bu 6 sıfırı atarak, bunu işimizi bilerek yaptık. Ben ’6 sıfırı atacağız’ dediğimde benim bazı arkadaşlarım da inanmadı. Attık, ’enflasyon patlar’ dendi ’şu olur bu olur’ dendi ama enflasyon tek haneli rakamlara indi. Şimdi de sırtında yumurta küfesi olmayanlar ne diyor, asgari ücreti ’şuralara getireceğim’ diyor, kuru sıkı atıp tutuyor. Devlet yönetmenin de bir ahlakı vardır. Türk milleti, hep dürüst siyasetçi arayışında olmuştur, kendini aldatmak isteyenlere prim vermemek gerekir. Bu millet güvene, istikrara oy vermiştir. Ben inanıyorum ki yine 7 Haziran’da güvene ve istikrara oy verecektir. Güven kaybolursa bunun bedelini çok ağır öderiz" ifadelerini kullandı.