Milli Güvenlik Kurulu toplantısı (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapıldı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinde, yıl içerisinde vuku bulan terör olayları ve bunlara karşı alınan tedbirlerin değerlendirildiği, ilave olarak alınabilecek tedbirler konusunda görüş ve önerilerde bulunulduğu belirtilerek, ''Dönem içerisinde icra edilen operasyonlarda elde edilen bilgiler ve teslim olan teröristlerin itirafları ile ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemenin terör örgütünün birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik niyet ve maksadını bir kere daha ortaya koyduğu vurgulanmıştır'' denildi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen gelişmelerin de değerlendirildiği ifade edilen bildiride, ''Bu çerçevede Suriye'de devam eden çatışma ortamından duyulan kaygı dile getirilerek, barışçı bir çözüme yönelik olarak Türkiye ve uluslararası toplum tarafından ortaya konan çabanın artırılarak sürdürülmesinin gerekliliği vurgulanmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, Irak'ta meydana gelen gelişmelerin değerlendirildiği kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi:
''Ülkede muhalif gruplar arasında giderek artan gerilimden duyulan endişe dile getirilmiştir. Ayrıca Irak ile ikili ilişkilerimizin mevcut durumu ve geleceği de görüşülmüştür.''