TOKAT (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şırnak'ta, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırıda 3 askerin şehit edilmesine ilişkin, "Üzüntümüz büyüktür ama Türk milleti güçlüdür, bunun altından mutlaka kalkacaktır. Terörü yerle bir edecektir ve bütün milletimizin arzuları istikametinde terör belasından Türkiye'yi kurtaracaktır" dedi.

Bahçeli, Tokat'ta, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen partisinin Genişletilmiş İl İstişare Toplantısına katıldı. Toplantıda partililerle bir araya gelen Bahçeli, 7 Haziran'daki genel seçimde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşkilatlara teşekkür etti.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Bahçeli, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin "Şırnak'ta 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Bahçeli, Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinden sonra terör örgütü PKK'nın terörü tırmandırdığına şahit olduklarını söyledi.

Bahçeli, bazı emniyet güçlerinin, silahlı kuvvet mensuplarının ve vatandaşların şehit haberleriyle üzüldüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Üzüntümüz büyüktür ama Türk milleti güçlüdür, bunun altından mutlaka kalkacaktır. Terörü yerle bir edecektir ve bütün milletimizin arzuları istikametinde terör belasından Türkiye'yi kurtaracaktır. O bakımdan, bugün aldığımız haber bizi çok büyük bir üzüntü içerisinde bulunduruyor. Milletimize başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. İnşallah, bu terör faaliyeti en kısa sürede son bulur. Bununla ilgili olarak da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden dün 'terörü tekrar gözden geçirelim, teröre bazı konularda yeni ilkeler, yeni tedbirler ilave edelim' diyerek CHP ve HDP'nin işbirliğinin ne kadar yanlış olduğunu, bugünkü acı haberle milletimiz bir kez daha görmüş oldu. Özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi'ne sesleniyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtarılmalıdır."

Devlet Bahçeli, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması istemeleriyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de "O, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının başlatacağı bir yargı süreci sonrasındadır. Onun için de kimse kalkıp da kahramanlık yapmasın. Günü geldiğinde dokunulmazlık Meclise gelirse Milliyetçi Hareket Partisi ne yapacağını bilir" dedi.