MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlerle buluşmasına ilişkin, “Görüşmenin faydalı geçeceğini ümit ediyorum” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Akçay, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlerle buluşmasına ilişkin soruya, “Görüşmenin faydalı geçeceğini ümit ediyorum. Bu görüşmeden sonra atılacak adımların özellikle yaşadığımız günler doğrultusunda olumlu uygulamalara vesile olmasını ve 15 Temmuz’da meydana gelen millet mutabakatının ve siyasi partiler arasında ortaya çıkan darbe karşıtlığının ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığının etap etap diğer adımlarının gelmesini ümit ediyoruz. Bundan evvel yaptığımız öngörüler ve değerlendirmeler vardı, mutlaka onların değerlendirmesi yapılır. Bundan sonra yapılabilecek, atılacak adımlar, öngörüler olacaktır. Bir an evvel çivisinden çıkan devleti yerli yerine oturtup, devleti devlet gibi yönetmek gibi sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk ortak olmakla birlikte elbette karar vericilerin ve şu an bilfiil devlet yöneticilerine düşen bir durum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteği hiçbir siyasi partiye değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onun kurumlarına olmuştur. Yasama, yargı, yürütmeyi güçlendirici, bir daha bu darbe ortamlarının yaşanmayacağı bir ortama doğru gidişatı evriltmek gerekiyor. Millet hazır, bizler de hazır olduğumuza göre helva yapmamız lazım. Un var, yağ var, helva yapmamız lazım” cevabını verdi.
Olağanüstü hale ilişkin kanun hükmünde kararnameye olumlu oy verdiklerini ve yakinen takip ettiklerini belirten Akçay, “Türkiye’nin bekasını tehdit eden sadece Fethullah örgütlenmesi değil. PKK, KCK yapılanması var, IŞİD dediğimiz bir terör örgütü ve bütün terör yapılanmaları var. Ülkemizi istikrarsızlığa sürükleyecek her türlü oluşuma karşı olağanüstü hal uygulamalarını ele almak gerekir. Bugün FETÖ’yü tasfiye edersiniz, yarın METÖ karşımıza çıkmasın. Bir asker, polis, hakim ve savcı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kurumları dışında, kendi hiyerarşik yapısından bir başka odaktan emir ve komuta alıyorsa olay bitmiştir, o kurum bozulmuştur. Yapılan en büyük ihanet budur” ifadesini kullandı.
(İHA)