Ortahisar Belediye Meclis Üyesi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Trabzon Of İlçesi Kirazlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren işletmenin, tarım arazisi üzerinde ruhsatsız sanayi tesisi kurduğunu söyleyerek gerekenin yapılmasını istedi.
Çakıroğlu yetkilileri göreve çağırarak, şunları söyledi: “Of- Çaykara Yolu 5. Kilometresi Kiraz Mahallesi Ballıca köprüsünün altında iki yıldır tarım arazisi üstünde ruhsatsız sanayi tesisi işletiyorlar. Of İlçesi Bölümlü Eski Beldesi Belediye Başkanı olan şuanda da Of Belediyesi Meclis Üyeliği yapan Faruk Öztürk’ün sahibi olduğu Of Çaykara beton alt yapıları tesisine kim göz yumuyor?

RUHSATSIZ İŞLETİLİYOR
Ruhsatsız olarak iki yıldır işletilen Sanayi Tesisinin bulunduğu yerin çevresinde bulunan, Kiraz Mahallesi, Dumlusu Mahallesi, Ballıca Mahallesi, Yemişalan Mahallesi de bu tesisten şikayetçi. Tarım arazisi üzerindeki ruhsatsız sanayi tesisi gürültü kirliliğine mahkum yaşamakta. 

KİRAZ GÖL’Ü YOK ETMEYİN

Kiraz Göl’ün Türkiye’de ilk ve tek dere içindeki turizm alanı olması özelliğini taşımasına rağmen yanına böyle bir tesis kurulmasına nasıl izin veriliyor anlamış değilim. Yani DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü ortak yatırımı sahipsiz bırakılmış ve ruhsatsız sanayi yatırımına ezdirilmektedir. 

TAHKİMAT DUVARINI BİLE KULLANIYORLAR

Resimlerde görüldüğü üzere tahkimat duvarının üstüne tesis kurulmuş. Bu da yetmemiş gibi bölgenin kullandığı yolun üstüne tek odalı bir ev yaparak yolu işgal etmiştir. Fotoğraflarda da yolu tamamen kapattığı net görülmektedir.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ NEREDE?

DSİ’nin tahkimat duvarının üstüne imalat yapıyorlar ve 5 metrelik yolu yok sayıp kamu malının üstüne oturmuşlar. Bu gelinen nokta Ak Partili olma ayrıcalığına örnek teşkil etmektedir. Hukukun üstünlüğü sözde kalıp üstünlerin üstünlüğüne örnektir.
KAMU KURULUŞLARI İLE ÇALIŞIYOR

“Ayrıca bazı kamu kuruluşları bu ruhsatsız olan tesisten alışveriş yaparak onların bu illegal firmalarına destek veriyor. Bunun da incelenmesini bekliyoruz.” (taka)